Όχι μόνο πίσω από το ψυγείο! 4 σημεία της κουζίνας που ξεχνάς να καθαρίσεις

Όχι μόνο πίσω από το ψυγείο! 4 σημεία της κουζίνας που ξεχνάς να καθαρίσεις

Ούτε 5 λεπτά δεν θα χρειαστείς για να καθαρίσεις αυτά τα σημεία. Και μετά θα μπορείς να λες στ’ αλήθεια ότι η κουζίνα σου λάμπει.

Αν υπάρχει ένα «δύσκολο» δωμάτιο για καθαριότητα στο σπίτι, αυτό είναι η κουζίνα. Γιατί; Διότι εκεί υπάρχουν ντουλάπια, κατσαρόλες, συρτάρια, ηλεκτρικές συσκευές, νεροχύτης και ψυγείο, που απαιτούν χρόνο για καθαριότητα.

Αλλά αυτά είναι τα προφανή. Αυτά που καθαρίζεις κάθε φορά που αποφασίζεις να κάνεις φασίνα στην κουζίνα. Και το λέμε αυτό, διότι υπάρχουν κι εκείνα τα σημεία που στάνταρ δεν καθαρίζεις και τα ξεχνάς συστηματικά, με αποτέλεσμα η κουζίνα σου να μην είναι πραγματικά λαμπίκο. Αλήθεια, πάει ο νους σου σε μερικά από αυτά;

Το πιο εύκολο αλμυρό σουφλέ φτιάχνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα

Τα 4 σημεία της κουζίνας που ξεχνάς να καθαρίσεις

Τα συρτάρια λαχανικών στο ψυγείο

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021, το συρτάρι λαχανικών του ψυγείου είναι το πιο «επικίνδυνο» σημείο της κουζίνας, καθώς εκεί μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια, αν αφήσεις για μέρες τα λαχανικά σου. Αφιέρωσε 5 λεπτά, λοιπόν, για να καθαρίσεις το συρτάρι, αφού πετάξεις ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτό ή αφού το αδειάσεις και πριν βάλεις μέσα ξανά φρέσκα λαχανικά.

Τα πόμολα από τα συρτάρια

Αυτή η δουλειά έχει δύο στόχους: να αφαιρέσεις τα μικρόβια από τα πόμολα και να τα αφήσεις αστραφτερά. Για να τα καταφέρεις χρησιμοποίησε ένα απολυμαντικό μαντηλάκι ή – ακόμα καλύτερα- νερό και λευκό ξύδι.

Οι πάγκοι της κουζίνας

Αυτό που οι περισσότερες νοικοκυρές κάνουν είναι να καθαρίζουν τους πάγκους με σκέτο νερό. Σκέψου, ωστόσο, πόσα τρόφιμα έχεις ακουμπήσει εκεί πάνω. Πόσους λεκέδες έχεις αφήσει; Καταλαβαίνεις ότι σκέτο νεράκι δεν αρκεί για να λάμψουν τέτοιες επιφάνειες. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, και εδώ νερό με ξύδι για απολύμανση, αλλά και λάμψη.

kouzina5.jpg

Τα μικροεργαλεία της κουζίνας

Αλήθεια, θυμάσαι από πότε έχεις να πλύνεις το τιρμπουσόν, τη μαρίζ με την οποία φτιάχνεις τα κέικ και όλα τα μικροεργαλεία που έχεις στα συρτάρια σου; Επιστράτευσε το νερό και το σαπούνι και… go girl!