Έπεσε καφές ή αίμα στο χαλί σου; Πώς θα το καθαρίσεις σε χρόνο Dt

Έπεσε καφές ή αίμα στο χαλί σου; Πώς θα το καθαρίσεις σε χρόνο Dt

Πώς θα αφαιρέσεις εύκολα ακόμη και τον πιο επίμονο λεκέ. 

Ο Οκτώβριος είναι ένας μεταβατικός μήνας για το σπίτι και την γκαρνταρόμπα μας αφού η θερμοκρασία αρχίζει σιγά-σιγά να μειώνεται αισθητά κι εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις νέες καιρικές συνθήκες.

Τα ριχτάρια και τα χαλιά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και όλες οι νοικοκυρές φροντίζουμε να τα τοποθετήσουμε έγκαιρα στον χώρο για να τον κάνουμε ακόμη πιο cozy και ζεστό.

Ένα μεγάλο, ιδιαίτερο χαλί είναι με διαφορά ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσεις την διακόσμηση και φυσικά να περπατάς ανέμελη μέσα στο σπίτι. Οι περισσότερες από εμάς έχουν ήδη φροντίσει να πάρουν τα χαλιά από τη φύλαξη για να τα στρώσουν άμεσα στο σαλόνι και τα υπόλοιπα δωμάτια.

Λεκέδες Vs χαλί

Οκ, έφερες τα χαλιά στο σπίτι. Τι γίνεται όμως αν εντοπίσεις λεκέδες και υπολείμματα βρωμιάς που δεν φεύγουν με τίποτα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάσεις την ψυχραιμία σου γιατί έχουμε βρει για εσένα όλες τις λύσεις.

Πώς θα αφαιρέσεις τους πιο επίμονους λεκέδες από το χαλί σου

Λάδι: Όλοι οι λεκέδες από λάδι μπορούν να φύγουν ακολουθώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο. Βάλε ένα βαμβακερό πανάκι πάνω στον λεκέ ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού. Μην τρίψεις το πανάκι στον λεκέ γιατί αυτός θα ποτίσει τις ίνες του χαλιού. Στη συνέχεια ρίξε πάνω σε όλο τον λεκέ καλαμποκέλαιο ή μαγειρική σόδα και τρίψε απαλά.

Τσίχλα: Αφαίρεσε όσο το δυνατόν περισσότερο μέρος της τσίχλας μπορείς. Βάλε πάνω της μια πλαστική σακούλα με παγάκια. Απομάκρυνε την τσίχλα με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι. Σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα και καθάρισε τον λεκέ με ένα καθαριστικό χαλιών με ξηρό διαλύτη, ακολουθώντας τις οδηγίες της ετικέτας.

Αίμα: Ρίξε κρύο νερό ή σόδα πάνω στον λεκέ και σκούπισέ τον με ένα καθαρό πανί. Επανέλαβε μέχρι να φύγει εντελώς.

Kαφές: Για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από καφέ ήη ειδικός καθαρισμού Melissa Maker συνιστά την ανάμειξη 2 κουταλιών της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου με 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων.

Κρασί: Τοποθέτησε ένα πανάκι πάνω στον λεκέ για να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος. Κάνε γρήγορες κινήσεις γιατί αν ο λεκές από κρασί μείνει για πολλή ώρα στο χαλί μετά θα αφαιρεθεί πολύ πιο δύσκολα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com