Το κόλπο με το βαζάκι για να διατηρήσεις φρέσκες τις φράουλες

Το κόλπο με το βαζάκι για να διατηρήσεις φρέσκες τις φράουλες

Βρήκαμε τα πιο έξυπνα tips για να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φρούτο ξανά και ξανά.

Διανύουμε την ανοιξιάτικη σεζόν και τα εποχιακά φρούτα πρωταγωνιστούν ήδη στα ράφια των super market. Οι φράουλες είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και θρεπτικές διατροφικές επιλογές αφού είναι γεμάτες με βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Μία μέτρια φράουλα περιέχει περίπου 4 θερμίδες. Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα 20 καλύτερα φρούτα με αντιοξειδωτική ικανότητα και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου και καλίου.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, οι φράουλες συνιστώνται σε άτομα με υπέρταση, για να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των επιδράσεων του νατρίου στο σώμα. Συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς μειώνουν την LDL χοληστερόλη, τις φλεγμονές και την αρτηριακή πίεση.

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκες τις φράουλες

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Βάλε μέσα τις φράουλες και κλείσε το καλά. Αποθήκευσέ το στο ψυγείο. Ακόμη και μια εβδομάδα μετά, θα είναι το ίδιο φρέσκες.

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις τα μαχαίρια στο πλυντήριο πιάτων

3 πρωτότυποι τρόποι για να απολαύσεις τις φράουλες

1) Φτιάξε τριαντάφυλλα από φράουλες

Mια πολύ δημιουργική και εύκολη πρόταση σερβιρίσματος για κάθε περίσταση. Δοκίμασέ την σε παιδικά πάρτι ή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φρέσκες φράουλες, μερικά ξυλάκια και ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι.

2) Φτιάξε τις δικές σου αποξηραμένες φράουλες

Κόψε τις φράουλες, τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο στους 210 βαθμούς για περίπου 3 ώρες. Οι φράουλες θα γίνουν σαν καραμέλες.

3) Φτιάξε πασχαλίτσες από φράουλες

Ένας άλλος δημιουργικός και σούπερ διασκεδαστικός τρόπος για να σερβίρεις τις φράουλες είναι να τις μετατρέψεις σε πασχαλίτσες. Θα χρειαστείς κομματάκια σοκολάτας, βατόμουρα και οδοντογλυφίδες. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις αναλυτικά πώς να το κάνεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com