4 λάθη που όλες κάνουμε και χαλάνε τα τρόφιμα στο ψυγείο

4 λάθη που όλες κάνουμε και χαλάνε τα τρόφιμα στο ψυγείο

Βρήκαμε όλες τις απλές, καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα αγαπημένα μας προϊόντα.

Το να μάθεις πώς να αποθηκεύεις σωστά τα τρόφιμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα, να μειώσεις τις ποσότητες φαγητού που πετάς κάθε εβδομάδα και να απολαύσεις τα leftovers.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί βασικοί κανόνες ασφάλειας των τροφίμων οι οποίοι σε προστατεύουν από δηλητηριάσεις και κυριολεκτικά βασίζονται στη σωστή αποθήκευση.

Δυστυχώς οι περισσότερες από εμάς κάνουν κάποια λάθη τα οποία καταστρέφουν τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων μας προϊόντων με αποτέλεσμα να χαλάνε πολύ πιο γρήγορα, ακόμη και στο ψυγείο.

4 λάθη που όλες κάνουμε και χαλάνε τα τρόφιμα

1) Ψύξη υγρών φρούτων και λαχανικών

«Η υγρασία ενθαρρύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών όπως τα βακτήρια και η μούχλα, ακόμη και στη φυσιολογική θερμοκρασία του ψυγείου», αναφέρει ο Bryan Quoc Le, σύμβουλος τροφίμων.

Οι ειδικοί συνιστούν: Διατηρήστε τα φρούτα και τα λαχανικά στην αρχική τους συσκευασία ή μεταφέρετέ τα σε διαφορετικό δοχείο, ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος.

2) Αποθηκεύεις ακάλυπτα τα τρόφιμα

Εάν συνηθίζεις να τοποθετείς τρόφιμα στο ψυγείο χωρίς προστατευτική μεμβράνη ή χωρίς να είναι σε κάποιο αεροστεγές δοχείο, καλό θα ήταν να το σταματήσεις. Ορισμένοι μικροοργανισμοί μπορούν να ευδοκιμήσουν στην ψυχρή θερμοκρασία του ψυγείου, όπου μπορούν να κυκλοφορήσουν στον αέρα και να προσγειωθούν στα τρόφιμα.

«Επιπλέον, τα τρόφιμα μπορούν να μαζέψουν μυρωδιές αρκετά γρήγορα στο ψυγείο, επομένως η κάλυψη των τροφίμων βοηθά στη μείωση του σχηματισμού δυσάρεστων γεύσεων», τονίζει ο ειδικός.

3) Βάζεις τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου

Ορισμένα ψυγεία έχουν μια υποδοχή αυγών στην πόρτα, που σου επιτρέπει να πετάξεις το χαρτοκιβώτιο και να τοποθετήσεις εκεί τα αυγά. Μην το χρησιμοποιείς: Η αποθήκευση αυγών σε αυτό το σημείο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του προϊόντος. Τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται στους 4 βαθμούς κελσίου αλλά όταν ανοίγει η πόρτα (κάτι που συμβαίνει συχνά), η θερμοκρασία των αυγών αυξάνεται με κίνδυνο να χαλάσουν.

Αν σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό δοκίμασε το κόλπο με την πατάτα

4) Κρατάς τα υπολείμματα πολύ καιρό

Τα leftovers είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάθε φορά που δεν ξέρεις τι να φας ωστόσο πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Μετά από τρεις έως τέσσερις ημέρες, ο αριθμός των μικροοργανισμών που αναπτύσσονται σε φρεσκοπαρασκευασμένα τρόφιμα είναι αρκετά υψηλός.

Πηγή κεντρικής: pexels.com