Γιατί το νέο trend θέλει να βάλεις το χαρτί υγείας στο ψυγείο

Γιατί το νέο trend θέλει να βάλεις το χαρτί υγείας στο ψυγείο

Το viral hack με χαρτί υγείας που αξίζει να δοκιμάσεις για να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου.

Το ψυγείο είναι μια από τις βασικότερες συσκευές σε κάθε σπίτι και συχνά αποτελεί εστία μικροβίων. Όταν λειτουργεί στη σωστή θερμοκρασία διατηρεί τα τρόφιμα κρύα και ασφαλή για κατανάλωση αρκετές μέρες ή εβδομάδες, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα είναι η ύπαρξη δυσάρεστων οσμών λόγω κάποιου τροφίμου ή της υγρασίας που επικρατεί. Αν δεν θες να αδειάσεις και να καθαρίσεις το ψυγείο από την αρχή, υπάρχει ένας πανεύκολο hack που αξίζει να δοκιμάσεις.

Γιατί να βάλεις το χαρτί τουαλέτας στο ψυγείο

Μπορεί το συγκεκριμένο κόλπο να σου ακούγεται εντελώς τρελό ωστόσο οι απορροφητικές ιδιότητες του χαρτιού υγείας απομακρύνουν επιτυχώς κάθε δυσάρεστη μυρωδιά από τα ράφια του ψυγείου.

Ο Ruiz Asri, συντάκτης στο Honest Food Talks αναφέρει: «Η υγρασία στο ψυγείο συχνά συμβάλλει στη δημιουργία δυσάρεστων οσμών. Το χαρτί υγείας απορροφά την υπερβολική υγρασία μαζί με τις άσχημες μυρωδιές».

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι χρήστες του TikTok δοκιμάζουν το hack και μοιράζονται τις εντυπώσεις τους.

Καθάρισε καλά το ψυγείο, τοποθέτησε μέσα ένα χαρτί υγείας και άφησε το να δράσει. Το ρολό θα συγκεντρώσει τις μυρωδιές που σε κάνουν να κλείνεις τη μύτη σου όταν ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου. Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις αυτό το κόλπο, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσεις το κλασικό χαρτί υγείας και όχι κάποιο που περιέχει άρωμα.

3 ακόμη εναλλακτικές για να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο

1) Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα απορροφά εξαιρετικά τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου. Πάρε ένα μπολ, ρίξε λίγη μαγειρική σόδα και τοποθέτησέ το στο ψυγείο.

2) Βανίλια

Σε ένα βαμβάκι ρίξε μια μεγάλη ποσότητα από εκχύλισμα βανίλιας, τοποθέτησέ το σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια σε ένα ράφι του ψυγείου.

3) Κάρβουνο

H ΤikToker @brunchwithbabs μας έδειξε ότι χρησιμοποιεί μπρικέτες με κάρβουνο για να διατηρεί το ψυγείο της καθαρό και χωρίς δυσάρεστες οσμές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν δοκιμάσεις το hack είναι να σκουπίσεις καλά το ψυγείο και να απομακρύνεις οτιδήποτε μυρίζει άσχημα.

https://www.instagram.com/reel/CtluyptMY30/

Στη συνέχεια γέμισε ένα μικρό μπολ με μερικά κομμάτια κάρβουνο και άφησέ το στην πόρτα ή σε ένα από τα ράφια του ψυγείου. Σύντομα θα διαπιστώσεις πως το κάρβουνο απορροφά όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Πηγή κεντρικής: pexels.com