Λαμπερά κοσμήματα ξανά εύκολα και ανέξοδα

Λαμπερά κοσμήματα ξανά εύκολα και ανέξοδα

Καθαρίστε και δώστε λάμψη στα κοσμήματά σας ξανά χωρίς κόπο.

Μπορεί να σας μάθαμε να καθαρίζετε τα διαμάντια σας στο σπίτι σας ανέξοδα, όμως οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν τον πολύτιμο θησαυρό της Elizabeth Taylor, αυτόν δηλαδή που σκέφτεται ο Beckham να κάνει δώρο στη γυναίκα του Victoria, στην μπιζουτιέρα τους.

Καθώς, όμως, οι πιο πολλές φοράτε συνήθως χρυσά, ασημένια ή κοσμήματα με μαργαριτάρια ήρθε η ώρα να τους δώσετε τη λάμψη που τους αξίζει σαν να είναι ολοκαίνουργια.

Για τα χρυσά σας κοσμήματα, λοιπόν, το μόνο που χρειάζεστε είναι ζεστό νερό και ήπιο υγρό πιάτων. Μουλιάστε τα εκεί μέσα, τρίψτε τα με την κεφαλή μιας οδοντόβουρτσας με μαλακή τρίχα, ξεπλύνετέ τα και στεγνώστε τα με ένα μαλακό πανί. Με το ίδιο βαμβακερό πανί καθαρίστε και τα μαργαριτάρια σας, αφού πρώτα το νοτίσετε λίγο με το ίδιο διάλυμα που χρησιμοποιήσατε πριν.

Όσον αφορά στα ασημένια κοσμήματά σας υπάρχουν προϊόντα στο εμπόριο, αλλιώς μπορείτε σε ένα μπολάκι που θα φτιάξετε από αλουμινόχαρτο να βάλετε ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και αλάτι να τα αφήσετε να μουλιάσουν. Στη συνέχεια απλά σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αυτή τη μέθοδο όμως αποφύγετε να τη χρησιμοποιήσετε σε επίτηδες παλαιωμένα ασημικά γιατί θα χάσουν αυτήν ακριβώς την παλαιωμένη εικόνα τους, αλλά και σε κοσμήματα που φέρουν πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους.