Τα άδεια βάζα και έξι ακόμα αντικείμενα στην κουζίνα που πρέπει να πετάξεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τα άδεια βάζα και έξι ακόμα αντικείμενα στην κουζίνα που πρέπει να πετάξεις

Άδεια βάζα, χαλασμένες κουτάλες και όλα όσα πρέπει να πετάξεις.

Η κουζίνα είναι αναμφίβολα το δωμάτιο του σπιτιού με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, γι' αυτό και απαιτείται συχνός καθαρισμός ώστε να διατηρείται καθαρή, λαμπερή και τακτοποιημένη.

Αν μάλιστα έχεις πολλά γεμάτα ντουλάπια, συρτάρια και ράφια, είναι πολύ πιθανό να ξεχνάς τι πρέπει να απομακρύνεις, συσσωρεύοντας άχρηστα αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο.

Γιατί η σόδα πλύσεως δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι του μπάνιου

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου 8 items που σύμφωνα με το marthastewart.com πρέπει να κρατάς διαρκώς μακριά από την κουζίνα σου αν θες να αυτοαποκαλείσαι master chef και «καλή» νοικοκυρά.

8 items που έπρεπε να έχεις ήδη απομακρύνειαπό την κουζίνα σου

1. Κατεστραμμένα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη

Τα κατεστραμμένα αντικολλητικά σκεύη μπορούν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αν έχεις σκεύη με φθορές, καλό θα ήταν να τα πετάξεις.

2. Σπασμένες κούπες και θρυμματισμένα γυάλινα σκεύη

Οι κατεστραμμένες κούπες και τα σπασμένα ποτήρια δεν είναι ευπαρουσίαστα και αποτελούν κίνδυνο καθώς μπορεί εύκολα κάποιος να κοπεί. Αν είσαι γενικά επιρρεπής σε ατυχήματα, μπορείς να επενδύσεις σε κομψά πλαστικά ποτήρια νερού και κρασιού.

3. Τάπερ με σπασίσματα/φθορές

Όλες μας συγκεντρώνουμε διάφορα τάπερ ωστόσο ελάχιστα είναι αυτά που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Απομάκρυνε χαλασμένα και φθαρμένα τάπερ από την κουζίνα σου και αγόρασε ποιοτικά σκεύη.

4. Φθαρμένα τηγάνια και κατσαρόλες

Πολλές κατσαρόλες και τηγάνια δεν διαρκούν για πάντα, και μετά από λίγο καιρό, μπορεί να παρατηρήσεις ότι κάποια έχουν παραμορφωθεί, ειδικά αν τα έπλυνες στο πλυντήριο πιάτων.

5. Τραπεζομάντηλα και πετσέτες με λεκέδες

Αν οι αγαπημένες σου πετσέτες έχουν επίμονους λεκέδες που δεν υποχωρούν, είναι προτιμότερο να αγοράσεις καινούριες.

6. Χαλασμένα ή ληγμένα τρόφιμα

Ο καθαρισμός του ψυγείου είναι μια χρονοβόρα αλλά πολύ σημαντική εργασία αν θες η κουζίνα σου να είναι πάντα καθαρή. Άδειασε το περιεχόμενό του, καθάρισέ το σχολαστικά και απομάκρυνε όλα τα χαλασμένα τρόφιμα.

7. Παλιά αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά

Τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν ημερομηνία λήξης και αρκετά από αυτά μπορεί να χαλάσουν αν δεν τα αποθηκεύεις σωστά. Αν διαπιστώσεις πως το βαζάκι τους έχει μια περίεργη/ δυσάρεστη οσμή ή αλλοίωση πρέπει να το πετάξεις.

8. Άδεια βάζα

Μπορείς να αξιοποιήσεις πολλές συσκευασίες όπως το βάζο της μαρμελάδας για να αποθηκεύσεις άλλα τρόφιμα. Διαφορετικά μπορείς να ανακυκλώσεις τα δοχεία, βάζοντας το λιθαράκι σου για έναν πιο καθαρό πλανήτη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com