Κι όμως ο νεροχύτης της κουζίνας δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσεις τα καθαριστικά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Κι όμως ο νεροχύτης της κουζίνας δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσεις τα καθαριστικά

Τι δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας.

Οι περισσότερες κουζίνες των σπιτιών διαθέτουν νεροχύτη με ντουλάπι, στο οποίο συνήθως τοποθετούμε τον κάδο σκουπιδιών ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα.

Η χωρητικότητά του είναι πολύ περιορισμένη καθώς στο σημείο βρίσκονται οι σωληνώσεις του νεροχύτη με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο ποσοστό υγρασίας.

Αρκετές νοικοκυρές τοποθετούν καθαριστικά, σκούπες και διάφορα σκεύη κάτω από τον νεροχύτη ωστόσο αγνοούν πως αρκετά από αυτά δεν θα έπρεπε ποτέ να αποθηκεύονται εκεί για λόγους ασφαλείας.

Τι να μην αποθηκεύεις ποτέ κάτω από τη νεροχύτη της κουζίνας

Χημικά και καθαριστικά προϊόντα

Τα περισσότερα καθαριστικά του εμπορίου έχουν σχεδιαστεί για να φυλάσσονται σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα και σίγουρα όχι κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Ο λόγος είναι αυτονόητος: η υγρασία που υπάρχει στο σημείο θα διαβρώσει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

Χαρτοπετσέτες - χαρτί κουζίνας, σφουγγάρια και πετσέτες

Τα χάρτινα προϊόντα, οι υφασμάτινες πετσέτες και τα συνθετικά σφουγγάρια μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία και να αναπτύξουν μούχλα ακόμα κι αν είναι καθαρά ή καινούργια.

Καλεσμένη σε δείπνο; 5 δώρα που μπορείς να προσφέρεις και θα αρέσουν σε όλους

Μπαταρίες

Οι μπαταρίες μπορούν εύκολα να διαβρωθούν εάν εκτεθούν σε υπερβολική υγρασία γι' αυτό φρόντισε να τις φυλάς σε στεγνό και σκιερό μέρος, ιδανικά σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι.

Εύφλεκτα υλικά

Διαλυτικό χρωμάτων, δοχεία αεροζόλ και οτιδήποτε άλλο φέρει την ένδειξη εύφλεκτο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας καθώς υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.

Γυάλινα αντικείμενα

Το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη είναι συνήθως αρκετά μικρό και σκοτεινό. Απόφυγε να αποθηκεύεις εκεί γυάλινα αντικείμενα καθώς σε περίπτωση που σπάσουν θα δυσκολευτείς αρκετά να μαζέψεις τα θραύσματα.

Τροφή για κατοικίδια

Η υγρασία σε συνδυασμό με τη μούχλα που τυχόν έχει αναπτυχθεί δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για την αποθήκευση ζωοτροφών.

Πηγή κεντρικής: pexels.com