Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να διατηρήσεις τις φράουλες 

Πατούλια Κατερίνα
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να διατηρήσεις τις φράουλες 

Οι φράουλες, που προέρχονται από το φυτό με το ίδιο όνομα, είναι φρούτα με έντονο κόκκινο χρώμα, γλυκιά γεύση, σαρκώδη σάρκα και σχήμα που μοιάζει με καρδιά.

Φράουλες: Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις αρχές της άνοιξης και του καλοκαιριού, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα φρούτα δεν προσφέρουν μόνο γλυκύτητα και γεύση, αλλά έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία.

Ιδιότητες

Μεταξύ των οφελών τους, οι φράουλες:

  • Ελέγχουν την αρτηριακή πίεση. Περιέχουν αντιοξειδωτικά και είναι πλούσιες σε κάλιο και νερό, τα οποία προάγουν την υγεία των αρτηριών και αυξάνουν την αποβολή της περίσσειας νατρίου από τον οργανισμό μέσω των ούρων.
  • Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Περιέχουν πολυφαινόλες, συγκεκριμένα ανθοκυανίνες, που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης.
  • Βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες. Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που βοηθούν στη βελτίωση της μνήμης, καθώς μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και να διεγείρουν τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών.
  • Ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα. Περιέχουν καλές ποσότητες διαλυτών ινών και πολυφαινολών που επηρεάζουν την πέψη των υδατανθράκων, καθώς φαίνεται να επιβραδύνουν την απορρόφηση της γλυκόζης από τον οργανισμό.
  • Καταπολεμούν την παχυσαρκία. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό και ίνες βοηθά στην αύξηση του αισθήματος κορεσμού, μειώνοντας την πρόσληψη τροφής.
  • Βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, που βοηθούν στην ενίσχυση των φυσικών αμυνών του οργανισμού.

Δες πώς η φράουλα και η φλούδα του πορτοκαλιού μπορούν να σου χαρίσουν φυσικά, λευκά δόντια

Ήξερες ότι οι φράουλες χρειάζονται ειδικό πλύσιμο; Το κόλπο για να τις έχεις καθαρές & φρέσκιες

Πώς θα διατηρήσεις τις φράουλες χωρίς να σαπίσουν;

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος στο σπίτι για να αποθηκεύσουμε τις φράουλες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να χαλάσουνq Yπάρχουν δύο.

Και δεν είναι ούτε το ψυγείο αλλά ούτε και η φρουτιέρα. Σύμφωνα με διάφορους ειδικούς, η πρώτη επιλογή είναι ένα δοχείο με απορροφητικό χαρτί. Δηλαδή, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα τάπερ ή ένα γυάλινο/πλαστικό δοχείο με καπάκι, να βάλουμε μια στρώση απορροφητικού χαρτιού στο κάτω μέρος και να τοποθετήσουμε τις φράουλες χωρίς να τις πλύνουμε σε μία μόνο στρώση αν είναι δυνατόν.

Στη συνέχεια, πρέπει να αφήσουμε το καπάκι λίγο ανοιχτό ή να χρησιμοποιήσουμε ένα καπάκι με μικρές τρύπες, για να αποφύγουμε την υπερβολική υγρασία. Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πρέπει να το αποθηκεύσουμε σε ένα δροσερό, ξηρό και αρκετά σκιερό μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή μια αεριζόμενη ντουλάπα.

Η δεύτερη επιλογή είναι να τις βυθίσεις σε διάλυμα ξιδιού πριν τις αποθηκεύσετε. Απλά ανακάτεψτε ένα μέρος λευκό ξίδι με τρία μέρη νερό, βύθισε τις φράουλες για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια στέγνωσέ τις καλά με απορροφητικό χαρτί.

Μετά, πρέπει να τις αποθηκεύσεις σε ένα δοχείο όπως στην πρώτη επιλογή, κάτι που θα βοηθήσει να εξοντωθούν οι μύκητες και τα βακτήρια πριν τις αποθηκεύσεις. Με αυτά τα απλά και εύκολα κόλπα, θα μπορούμε να απολαύσουμε ένα υπέροχο επιδόρπιο σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.