Μαζεύεται πάγος στο πίσω τοίχωμα του ψυγείου; Το κόλπο με την ρύζι και ακόμη δύο που θα σε σώσουν

Μαζεύεται πάγος στο πίσω τοίχωμα του ψυγείου; Το κόλπο με την ρύζι και ακόμη δύο που θα σε σώσουν

Ένα πολύ συνηθισμένο οικιακό πρόβλημα που, όμως, έχει τη λύση του.

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι με τον καιρό το πίσω τοίχωμα του ψυγείου σου (ειδικά αν είναι παλιάς τεχνολογίας) πιάνει πάγο. Αυτό όχι μόνο περιορίζει τον χώρο που έχεις για να αποθηκεύεις τρόφιμα, αλλά και κάνει τη συσκευή να δουλεύει πιο έντονα, ξοδεύοντας περισσότερη ενέργεια.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις εύκολα, χωρίς ειδικά εργαλεία ή μεγάλο κόπο. Με απλές μεθόδους και μικρά κόλπα, θα κρατήσεις το ψυγείο σου καθαρό, αποδοτικό και χωρίς πάγο. Ιδού τρεις από αυτές.

Ξέρεις τι είναι αυτή η μικρή τρύπα στο ψυγείο; Δες γιατί είναι τόσο σημαντική

1η μέθοδος: Χρησιμοποίησε φυσικά, απορροφητικά υλικά

Ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις την περιττή υγρασία στο ψυγείο σου είναι να χρησιμοποιήσεις φυσικά απορροφητικά. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για να προλάβεις τον σχηματισμό πάγου στο μέλλον.

Τοποθέτησε μέσα στο ψυγείο ένα μικρό ανοιχτό δοχείο με ρύζι, μαγειρική σόδα ή αλάτι. Αυτά τα υλικά έχουν εξαιρετικές απορροφητικές ιδιότητες και απορροφούν όχι μόνο την υγρασία αλλά και τις δυσάρεστες οσμές.

Για να διατηρήσεις την αποτελεσματικότητα, φρόντισε να αλλάζεις τακτικά το περιεχόμενο του δοχείου. Έτσι, δεν θα προλάβει να σχηματιστεί συμπύκνωση και θα δημιουργήσεις καλύτερο περιβάλλον για την αποθήκευση των τροφίμων σου.

2η μέθοδος: Απόψυξη με ζεστό νερό

Αν έχει ήδη σχηματιστεί πάγος, ένας αποτελεσματικός τρόπος να τον αφαιρέσεις είναι το ζεστό νερό. Θα χρειαστείς μια πετσέτα ή ένα μαλακό πανί.

Βούτηξε το πανί σε ζεστό νερό, στύψε το καλά ώστε να είναι νωπό αλλά όχι να στάζει, και ακούμπησέ το απαλά στις παγωμένες επιφάνειες στο πίσω μέρος του ψυγείου. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού θα κάνει τον πάγο να λιώσει και να αφαιρεθεί εύκολα. Πρόσεξε να το κάνεις με προσοχή για να μη γρατσουνίσεις την εσωτερική επιφάνεια.

Επανέλαβε τη διαδικασία βουτώντας ξανά την πετσέτα στο ζεστό νερό μέχρι να φύγει όλος ο πάγος. Στο τέλος, σκούπισε καλά τις επιφάνειες ώστε να μην ξανασχηματιστεί γρήγορα πάγος.

O πιο σίγουρος τρόπος για να καθαρίσεις το ψυγείο σου κρύβεται σε «συνταγή» του 1950

3η μέθοδος: Προληπτική συντήρηση

Αν παρατηρήσεις ότι το πίσω τοίχωμα του ψυγείου σου παγώνει συνεχώς και ο συμπιεστής δουλεύει σχεδόν ασταμάτητα για να κρατήσει τη θερμοκρασία, αυτό μπορεί να δείχνει πιο σοβαρό πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να καλέσεις τεχνικό ειδικό στην ψύξη.

Ο τεχνικός θα κάνει έναν πλήρη έλεγχο, που μπορεί να περιλαμβάνει καθαρισμό όλων των εξαρτημάτων, έλεγχο των επιπέδων φρέον και, αν χρειάζεται, αναπλήρωση, καθώς και έλεγχο της κατάστασης του λαδιού του συμπιεστή.

Η τακτική επαγγελματική συντήρηση δεν λύνει μόνο τα τρέχοντα προβλήματα, αλλά παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του ψυγείου σου και εξασφαλίζει αποδοτική και οικονομική λειτουργία.

Η αντιμετώπιση του πάγου στο ψυγείο είναι σημαντική υπόθεση και χρειάζεται συνδυασμένη προσέγγιση. Με τις μεθόδους που είδες παραπάνω, όχι μόνο θα μπορέσεις να αφαιρέσεις αποτελεσματικά τον πάγο που έχει ήδη σχηματιστεί, αλλά και να προλάβεις τον σχηματισμό του στο μέλλον.