Βάψτε το σπίτι σας έξυπνα

Βάψτε το σπίτι σας έξυπνα

Μερικά βασικά και πρακτικά tips για να βάψετε οικονομικά και γρήγορα το σπίτι σας.

Οι αλλαγές χρειάζονται και καλό είναι να συμβαίνουν κάθε φορά που νιώθετε πως ένας χώρος σας έχει κουράσει και δεν σας κάνει πλέον να νιώθετε ευχάριστα.

Αν αυτό που σας έχει κουράσει είναι το χρώμα των τοίχων του σπιτιού σας και θέλετε να τους βάψετε από την αρχή με κάποιο άλλο, καλό είναι να ξέρετε πρώτα κάποια βασικά πράγματα για το βάψιμο των τοίχων, τα οποία θα σας εξοικονομήσουν λεφτά και θα σας βοηθήσουν να τελειώσετε τη δουλειά μια ώρα αρχύτερα.

Καταρχάς, πριν αγοράσετε τα νέα χρώματα, πρέπει να ξέρετε πως τα ανατολικά δωμάτια του σπιτιού δέχονται περισσότερη λευκή ακτινοβολία από τον ήλιο κατά τις πρωινές ώρες, ενώ τα δυτικά δωμάτια περισσότερη πορτοκαλί ακτινοβολία κατά τις απογευματινές. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό χρώμα για το κάθε δωμάτιο και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Δεύτερον, πρέπει να υπολογίσετε πόση μπογιά χρειάζεστε για να βάψετε το σπίτι σας, ώστε να μην «σηκώσετε» όλο το μαγαζί και να σας μείνουν γεμάτοι κουβάδες στο τέλος. Σε γενικές γραμμές πρέπει να ξέρετε πως η ποσότητα που θα χρειαστείτε είναι 1 γαλόνι για κάθε 40τ.μ. επιφάνειας.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε το χρώμα της επιθυμίας σας, να φορέσετε ότι πιο παλιό και φθαρμένο έχετε, να βάλετε δυνατά την αγαπημένη σας μουσική και να ξεκινήσετε τον χορό της μπατανόβουρτσας.