Στο super market εμπιστευτείτε τις γνώσεις σας

Στο super market εμπιστευτείτε τις γνώσεις σας

Και μην αφήνετε το κατάστημα να σας μπερδέψει ανακατεύοντας τις τιμές.

Ξέρετε απ' έξω και ανακατωτά τις τιμές των προϊόντων που αγοράζετε συχνά όπως π.χ. πόσο κοστίζει ένα μπουκάλι γάλα της μάρκας προτίμησής σας. Αλλά οι εταιρίες έχουν στη μαρκετινίστικη φαρέτρα τους ένα σωρό όπλα για να σας πείσουν πως κάνετε λάθος.

Μια μικρότερη -και ενδεχομένως πιο χαριτωμένη και παιχνιδιάρικη- συσκευασία μπορεί να σας κάνει να ψωνίσετε ένα προϊόν μικρότερης ποσότητας στην ίδια τιμή με το κανονικό μέγεθος που έχετε συνηθίσει να αγοράζετε χωρίς καν να προλάβετε να σκεφτείτε πως, στην πραγματικότητα, είναι τελικά πιο ακριβό.

Μπορεί μερικά λεπτά του ευρώ να μην κάνουν τη διαφορά για ένα ένα προϊόν αλλά στον συνολικό μηνιαίο προϋπολογισμό δημιουργούν διόλου ευκαταφρόνητες διαρροές ενώ το μόνο που προσφέρουν σε αντάλλαγμα είναι, ενδεχομένως, ομορφότερα ράφια.

Το πιθανότερο είναι πως την ώρα που τρέχετε από διάδρομο σε διάδρομο του super market μεσ' στη βιασύνη σας να προλάβετε να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας δεν θα σπαταλήσετε χρόνο να θυμηθείτε ή να συγκρίνετε τιμές. Μήπως, όμως, θα έπρεπε τελικά;