Φροντίστε τα τζιν σας εύκολα και οικονομικά

Φροντίστε τα τζιν σας εύκολα και οικονομικά

Ένα από τα πιο αγαπημένα ρούχα της γκαρνταρόμπας μας πρέπει να έχει και την κατάλληλη μεταχείριση.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι τζιν παντελόνια στη ντουλάπα του, πόσο δε μια γυναίκα που φροντίζει το στυλ της και ξέρει να συνδυάζει το τζιν με ότι κι αν φορέσει, όποια κι αν είναι η περίσταση.

Επειδή όμως, όσα τζιν κι αν έχουμε, πάντα υπάρχει ένα αγαπημένο ζευγάρι που απλώς δεν μπορούμε να αποχωριστούμε, θα πρέπει να ξέρουμε πως να το φροντίσουμε ώστε να μην μας «αφήσει χρόνους» και τρέχουμε να ψάχνουμε στην αγορά για τον αντικαταστάτη του. Συν τοις άλλοις, κανείς δεν θέλει να ξοδεύει συνέχεια λεφτά για ρούχα.

Οι παρακάτω συμβουλές, θα σας βοηθήσουν να περιποιηθείτε τα τζιν σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είτε για να τα επαναφέρετε στη ζωή, είτε για να προλάβετε το ενοχλητικό ξεθώριασμα. Είναι εύκολες, απλές, ανέξοδες και σίγουρα θα κάνουν μεγάλο καλό στη ντουλάπα σας.

  • Για να ζωντανέψετε ένα άτονο μπλε τζιν, ανακατέψτε σε μια λεκάνη ένα λίτρο νερό με μια κουταλιά άσπρο ξίδι και βυθίστε μέσα στο τζιν σας για ένα τέταρτο, περίπου.
  • Για να διατηρήσετε το σκούρο χρώμα του τζιν σας, μόλις το αγοράσετε και πριν το πλύνετε για πρώτη φορά στο πλυντήριο, μουλιάστε το για μισή ώρα σε μια λεκάνη με πέντε λίτρα νερό και 60γρ. ξίδι. Έπειτα ξεπλύντε το με νερό και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Για να τονώσετε το χρώμα σε ένα τζιν που έχει ήδη ξεθωριάσει, γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και βυθίστε μέσα το τζιν σας μαζί με ένα φακελάκι τσάι. Αφήστε το για μια ώρα κι έπειτα στύψτε το χωρίς να το ξεπλύνετε και απλώστε το.