Δύο στρατόπεδα για τις κούπες σας

Δύο στρατόπεδα για τις κούπες σας

Ένα πρακτικό «κόλπο» για να έχετε την κουζίνα σας σε τάξη και να μην σπαταλάτε χρόνο σε δουλειές που δεν χρειάζονται καν να γίνουν.

Ξυπνάμε, πάμε στην κουζίνα, πίνουμε νερό, βάζουμε το ποτήρι στον νεροχύτη. Φτιάχνουμε καφέ, τον πίνουμε, βάζουμε την κούπα στον νεροχύτη. Τρώμε πρωινό, διψάμε, βγάζουμε άλλο ποτήρι για να πιούμε νερό και το βάζουμε στον νεροχύτη. Θέλουμε λίγο χυμό, βάζουμε σε ένα ποτήρι, και μετά το βάζουμε και αυτό στον νεροχύτη. Ο οποίος νεροχύτης έχει σχεδόν γεμίσει, πλέον, και πρέπει να καθαριστεί. Σκεφτείτε τώρα να συζείτε και με άλλα άτομα στο σπίτι, και να κάνουν όλοι το ίδιο πράγμα. Πόσες φορές μέσα στη μέρα θα χρειαστεί να κάνετε λάντζα και πόσες να βάλετε πλυντήριο πιάτων;

Για να μην χάνετε χρόνο, λοιπόν, με ένα σφουγγάρι στο χέρι κι ένα ποτήρι στο άλλο, αλλά και για να μην σπαταλάτε χρήματα σε απορρυπαντικά που θα τελειώνουν κάθε τρίτη μέρα, οργανωθείτε έξυπνα και αποτελεσματικά.

Δημιουργήστε έναν χώρο στην κουζίνα σας, μακριά από τα καθαρά σκεύη, όπου θα τοποθετείτε τις χρησιμοποιημένες κούπες και ποτήρια, όσα δηλαδή έχετε ήδη χρησιμοποιήσει και πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και αργότερα, είτε για να πιείτε νερό, είτε για να βάλετε λίγο καφέ ακόμα, είτε που με ένα γρήγορο ξέπλυμα με νερό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι άλλο. Φροντίστε να συμμορφώσετε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και να δημιουργήσετε ένα πρακτικό σύστημα επαναχρησιμοποίησης των σκευών αυτών, ούτως ώστε να τα πλένετε μόνο μία φορά την ημέρα και να μην χάνετε χρόνο και χρήμα.