Κάντε οικονομία στη βενζίνη σας με 4 βασικά tips!

Κάντε οικονομία στη βενζίνη σας με 4 βασικά tips!

Ιδίως τώρα το καλοκαίρι, που η ζέστη και οι διαδρομές μας τσακίζουν...

Η βενζίνη έχει ακριβύνει δραματικά, οι μισθοί έχουν πέσει και το καλοκαίρι επιβάλλει πιο μακρινές διαδρομές. Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται χωρίς air-condition, ιδίως αν υπάρχουν παιδιά. Το καλοκαίρι η κατανάλωση της βενζίνης όμως φαίνεται να αυξάνεται, ακόμη και αν έχουμε περιοριστεί στις ίδιες διαδρομές. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε άραγε να εξοικονομίσουμε περισσότερη βενζίνη;

Όλα κρίνονται στο γέμισμα λοιπόν- τη στιγμή που βρισκόμαστε στο βενζινάδικο, έτοιμοι για ανεφοδιασμό. Αρχικά να σημειώσουμε πως καλό είναι να μη βαριόμαστε να γεμίσουμε στο φθηνότερο ακόμη και αν είναι πιο μακριά. Αρκεί να γνωρίζουμε- να έχουμε εμπιστοσύνη στην ποιότητα της βενζίνης- κάτι που θα μας υποδείξει ο δείκτης του ρεζερβουάρ μας. Είναι συγκριτικό το θέμα. Πάμε τώρα στα standard tips που καλό είναι να εφαρμόζουμε:

-Ανεφοδιάστε το αυτοκίνητό σας νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία εδάφους είναι πιο χαμηλή πουρνό- πουρνά και σε όλα τα πρατήρια βενζίνας οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς 1 λίτρο .

-Σε self service-πρατήριο, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Απ' τις τρείς ταχύτητες/στάδια γεμίσματος, – χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι ψηλό,- το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ' την βενζίνη. Καλύτερα λίγο πιο αργά λοιπόν, μιας και στις μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης που απορροφάται επάνω, γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνετε λιγότερο καύσιμο.

-Σημαντικό, επίσης να γεμίζετε όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μέση. Όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ' ό,τι μπορείτε να φανταστείτε όταν έρχεται σε επαφή με θερμό αέρα ειδικά.

-Εάν την ώρα που πάτε να γεμίσετε δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, αφήστε το αν είναι δυνατόν για αργότερα. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί κατά τον ανεφοδιασμό και να πάρετε μαζί τα ακάθαρτα συστατικά, που συνήθως κάθονται στον πάτο της δεξαμενής και στην περίπτωση που μόλις έχει γίνει ο ανεφοδιασμός δεν έχουν ενσωματωθεί και βρίσκονται πιο κοντά στην έξοδο από τη δεξαμενή και... είσοδο στο ρεζερβουάρ σας...

Διαβάστε ακόμη:

Τι μπορεί να κάνει κανείς με μία παλιά οδοντόβουρτσα!

Διώξτε τη σκουριά από τα εργαλεία σας

Πώς να παρατείνετε τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης!