Tips για έξυπνο και οικονομικό χριστουγεννιάτικο στολισμό!

Tips για έξυπνο και οικονομικό χριστουγεννιάτικο στολισμό!

Συμβουλές από τη LiebeAnte

Χριστούγεννα! Ίσως η πιο όμορφη και ζεστή γιορτή του χρόνου. Αγαπημένη για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στολίζουμε το σπίτι μας, αγοράζουμε δώρα για τους αγαπημένους μας και όλα έχουν μια ευχάριστη διάθεση.

Υπάρχουν και εδώ κάποια TIPS για να κάνετε έξυπνους και οικονομικούς στολισμούς άλλα υπάρχουν και κάποιοι κίνδυνοι που θα πρέπει να προσέξετε!


Tips για ευρηματικούς στολισμούς


Δεν είναι ανάγκη να αγοράζετε κάθε χρόνο στολίδια. Μπορείτε να δημιουργήστε τα δικά σας με εύκολα υλικά ή εξαρτήματα που μπορούν να βρεθούν στα ντουλάπια σας ή στη φύση.
Χρηστικά αντικείμενα που υπάρχουν στη καθημερινότητα γίνονται ένα διαφορετικό και ευρηματικό στολίδι: Πχ αντικείμενα κουζίνας πχ τρίφτης, σουρωτήρι, κουτάλες ή μπορούν κάλλιστα να στολίσουν ένα δέντρο. Λουλούδια, κανέλες, μπισκότα και φρούτα γίνονται στοιχεία διακόσμησης στο δέντρο σαν στολίδια άλλα και σαν κεντρική διακόσμηση στο γιορτινό τραπέζι πχ βάζουμε σε μια πιατέλα διάφορα φρούτα ή εσπεριδοειδή, στη μέση ένα μεγάλο κερί και ενδιάμεσα λίγα κλωνάρια έλατο.


Baby Δέντρα. Μικρά παιχνιδάκια που το παιδί μας δεν χρησιμοποιεί πλέον τους κρεμάτε ένα κρεμαστάρι από κλωστή και τα βάζετε στο δέντρο σας δίνοντας ένα παιδικό τόνο. Λούτρινα, παιδικά ρουχαλάκια και ζαχαρωτά είναι ιδανικά στολίδια.


Δώστε διαφορετικό χρωματισμό στο στολισμό κάθε χρόνο αλλάζοντας κορδέλες, ντύνοντας με ύφασμα μερικές μπάλες και χρώμα στα λαμπάκια.


Υπάρχουν όμως και κίνδυνοι όπως:


Όταν αγοράζετε τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο, προσέξτε να γράφει πως είναι ανθεκτικό στη φωτιά και να πληροί όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές.


Όταν αγοράζετε αληθινό, διαλέξτε ένα που να είναι φρέσκο και διατηρήστε το φρέσκο, προσθέτοντας νερό στη βάση που το έχετε τοποθετήσει. Επίσης πρέπει να να είναι μακριά από το τζάκι και τις συσκευές θέρμανσης. Έτσι διατρέχει μικρότερο κίνδυνο να πιάσει φωτιά.


Δεν πρέπει να τοποθετείτε το δέντρο σε σημείο που να εμποδίζει την έξοδο από το σπίτι, σε περίπτωση κινδύνου.


Ελέγξτε τα φωτάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων πριν τα τοποθετήσετε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα λαμπάκια δουλεύουν και ότι δεν υπάρχουν χαλαρές ενώσεις, γυμνά σύρματα και χαλασμένες πρίζες.


Για τα διακοσμητικά φωτάκια έξω από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι αυτά είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο. Για την στερέωση τους χρησιμοποιήστε σελοτέιπ ή μονωτική ταινία και ποτέ καρφιά ή άλλα μεταλλικά είδη!


Πάντοτε σβήνετε τα διακοσμητικά φωτάκια πριν κοιμηθείτε ή πριν φύγετε από το σπίτι, αφού μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.


Σε σπίτια που υπάρχουν μικρά παιδιά, αποφεύγετε τα στολίδια που είναι γυάλινα, μυτερά ή σπάνε σε μικρά κομμάτια. Εφόσον υπάρχουν τοποθετήστε τα σε σημεία που δεν φτάνουν μικρά παιδιά, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να τα σπάσουν ή να τα καταπιούν. Μη χρησιμοποιήσετε στολίδια που μοιάζουν με καραμέλες ή γλυκά, γιατί τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να τα ξεχωρίσουν από τα πραγματικά

Διαβάστε ακόμα:

Tips από τη Liebe Anta, για τέλεια οργάνωση της κουζίνας σας

Έχετε πολλές υποχρεώσεις αλλά δεν έχετε χρόνο;