Αποτρίχωση με ξυράφι: Ακολουθήστε τις oδηγίες για δέρμα λείο και απαλό!

Γωγώ Φούντα
Αποτρίχωση με ξυράφι: Ακολουθήστε τις oδηγίες για δέρμα λείο και απαλό!

Kι  όμως είναι δυνατόν σε 4 μόλις βήματα!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όπως είναι φυσικό η διάθεση αλλά και τα ρούχα γίνονται πιο ανάλαφρα! Ξεχάστε τον βολικό χειμώνα που απλά δεν ξυρίζατε τα πόδια σας και είχατε το κεφαλάκι σας ήσυχο. Τώρα καλώς ή κακώς, οι φούστες και τα σορτς βρίσκονται στο προσκήνιο κι εσείς σαν κορίτσι της μόδας που είστε δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε! Για να μην αναφερθούμε στην παραλία... Τι γίνεται όμως αν δεν προνοήσατε να κάνετε αποτρίχωση και πέσατε στην ανάγκη του πατροπαράδοτου ξυραφιού με όλους τους ερεθισμούς και τα σπυράκια που το συνοδεύουν; Παρακάτω, σας έχουμε κάποια χρήσιμα tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να κάνετε μία αποτρίχωση της προκοπής με το παρεξηγημένο ξυράφι και να μην ντρέπεστε να δείξετε τις γάμπες σας!

1. Μην ξεκινήσετε ποτέ την αποτρίχωση χωρίς να βρέξετε το δέρμα σας. Το νερό μαλακώνει την τρίχα και τελικά η αποτρίχωσή σας γίνεται πολύ πιο εύκολη και ανώδυνη.

2. Προτιμήστε αφρό ξυρίσματος αντί για απλό αφρόλουτρο και επιλέξτε ένα ξυραφάκι με περισσότερες από μία λεπίδες, ενώ δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπετε να τις αλλάζετε συχνά διότι μία σκουριασμένη λεπίδα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ακόμα και μόλυνση. Επιπλέον, μη δανείζεστε ποτέ τα ξυραφάκια άλλων όσο κοντινά σας πρόσωπα κι αν είναι.

3. Κάντε απολέπιση πριν το ξύρισμα με τα ειδικά προιόντα ενώ για μεγαλύτερη διάρκεια στην αποτρίχωση ξυρίστε από τον αστράγαλο και προς τα πάνω, αυτό που λέμε κόντρα δηλαδή!

4. Όταν τελειώσετε το ξύρισμα βάλτε στα πόδια σας baby oil ή ειδικό γαλάκτωμα γιατί οι συγκεκριμένες περιοχές είναι αρκετά ξηρές και πιθανόν να δημιουργηθούν ερεθισμοί.

Διαβάστε επίσης:

Ήρθε το καλοκαίρι και έφερε το «θεϊκό» συμβόλαιο για το κινητό

House2Book: Ο Κωνσταντίνος Σώτηρας μας μαθαίνει έναν νέο τρόπο να ταξιδεύουμε που θα αλλάξει για πάντα τις διακοπές μας

Crisis Management: 5 τρόποι να διορθώσουμε στο λεπτό ό,τι μπορεί να πάει στραβά με τα ρούχα μας