Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Το κάπνισμα, εκτός από βλαβερή συνήθεια για την υγεία, είναι και ένας από τους σοβαρότερους λόγους για να αδειάσει η τσέπη σας. Κόψτε το και ησυχάστε.

Ξέρουμε, το έχετε ξανασκεφτεί στο παρελθόν, ποτέ πριν όμως η λιτότητα δεν μας είχε χτυπήσει τόσο πολύ στο μεδούλι. Το ποσό που έχετε να ξοδέψετε για τσιγάρα σας φαίνεται σχετικά μικρό γιατί είναι σε κέρματα, όμως επαναλαμβάνεται καθημερινά και σε πολλές περιπτώσεις αρκετές φορές τη μέρα.

Οι καπνιστές όμως δεν συνειδητοποιούν πόσο πολλά χρήματα δίνουν γι' αυτήν την πολυδάπανη συνήθεια, παρά μόνο όταν τελικά το κόβουν. Εμείς προτείνουμε να κάνετε δύο μεγάλα βήματα σε ένα, υπολογίζοντας αρχικά το κόστος για τα τσιγάρα σας. Αν υποθέσουμε ότι κάνετε ένα πακέτο τη μέρα, ξοδεύετε τέσσερα ευρώ σε καθημερινή βάση. Μηνιαία, το ποσό που δίνετε είναι στα 120 ευρώ, ενώ το χρόνο 1.440 – αφήνουμε απ' έξω τις τράκες από άλλους, τις εξαιρέσεις όπου καπνίζετε περισσότερο, τα πακέτα που ξεχνιούνται ή χάνονται κλπ.

Πώς θα σας φαινόταν αν όχι μόνο είχατε αυτά τα λεφτά στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσετε στις διακοπές σας, αλλά απολαμβάνατε και καλύτερη υγεία και λιγότερο άγχος για το μέλλον;