Σερβίτσιο mix & match για οικονομία

Σερβίτσιο mix & match για οικονομία

Δεν είναι ανάγκη όλα να είναι τέλεια και απόλυτα αρμονικά σ' αυτή τη ζωή. Το σερβίτσιο σας μπορεί να είναι λίγο πιο έξαλλο.

Έχετε συνηθίσει να τρώτε όλοι σε πιατάκια με το ίδιο σχέδιο, σας αρέσει να υπάρχει μια συμμετρία και θεωρείτε αυτονόητο πως όταν κάνετε το τραπέζι σε κάποιους θα πρέπει όλα τα πιάτα να είναι ίδια μεταξύ τους.

Καθώς όμως περνούν τα χρόνια, τα σερβίτσια υφίστανται απώλειες και μόνο μερικοί τελευταίοι των Μοϊκανών έχουν απομείνει για να θυμίζουν εκείνο το ένδοξο και μεγαλόπρεπο σερβίτσιο που κάποτε υπήρχε ατόφιο και πολύχρωμο (με εκείνα τα έντονα χρώματα που υπήρχαν πριν μπει στη ζωή μας το πλυντήριο πιάτων).

Μην πέσετε στην παγίδα να αγοράσετε άλλο, αφού πρόκειται πιθανόν για την πλέον περιττή κίνηση. Ποιος χρειάζεται πραγματικά καινούρια πιάτα, εκτός απ' αυτόν που δεν έχει κανένα; Συνθέστε το δικό σας πολύχρωμο σερβίτσιο διαλέγοντας ανάμεσα στα απομεινάρια των παλιών, ανακατέψτε τα και συνταιριάξτε τα με τρόπο που οι καλεσμένοι σας θα νομίσουν πως το κάνατε επίτηδες. Και γιατί να τους αλλάξετε γνώμη;