Πώς να ξεφορτωθείτε τους μώλωπες με τις καλύτερες φυσικές μεθόδους

Γωγώ Φούντα
Πώς να ξεφορτωθείτε τους μώλωπες με τις καλύτερες φυσικές μεθόδους

Δείξτε τα πόδια σας άφοβα

Θυμάστε που όταν ήμασταν παιδάκια, τα γόνατά μας ήταν σκισμένα και τα μπουτάκια μας γεμάτα μώλωπες ή αλλιώς μελανιές; Αν τότε αυτό φαινόταν χαριτωμένο και φυσιολογικό, γιατί κακά τα ψέματα, παιδί χωρίς μελανιές είναι δύσκολο να βρεις, σήμερα, και όσο μεγαλώνουμε μία μελανιά μπορεί να γίνει τεράστιος βραχνάς, όχι τόσο γιατί είναι απειλή για τη υγεία μας, αλλά περισσότερο ίσως για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Εμείς λοιπόν βρήκαμε για εσάς κάποιες φυσικές συνταγές για να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε, γιατί ξέρουμε πολύ καλά, πώς είναι να θέλεις να φορέσεις το καινούριο σου κοντό φόρεμα, και τα πόδια σου να φαίνονται σαν... κακοποιημένα!

1. Αμέσως μόλις χτυπήσετε, μπορείτε να κάνετε παγωμένες κομπρέσες στην περιοχή. Αφήστε περίπου 15 λεπτά, πάνω στο σημείο και επαναλάβετε κάθε μία ώρα! Αν από την άλλη προτιμάτε τις ζεστές κομπρέσες, καλό θα ήταν να τις εφαρμόσετε 3 περίπου μέρες αφού χτυπήσετε, διότι αν εφαρμόσετε κατευθείαν το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

2. Μία άλλη πολύ καλή επιλογή, είναι το μασάζ της περιοχής με ελαιόλαδο! Το λάδι καρύδας αλλά και το καστορέλαιο, είναι επίσης αποτελεσματικά. Προσοχή όμως, οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι πολύ απαλές και σταθερές. Τέλος, θα πρέπει να επαναλάβετε πολλές φορές μέσα στην μέρα!

3. Πάρτε ανανά και παπάγια και... μην τα φάτε, ή τουλάχιστον όχι όλη την ποσότητα! Αυτό που θα μείνει λοιπόν, μπορείτε να το κάνετε έναν ωραιότατο πολτό, και να τον απλώσετε γύρω από την προβληματική περιοχή! Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

4. Για το τέλος αφήσαμε το πιο δραστικό και σίγουρα θαυματουργό: Πάρτε λίγα φύλλα μαϊντανού και απλώστε τα στην περιοχή. Στη συνέχεια δέστε σφιχτά με έναν επίδεσμο και αφήστε το για περίπου 1 μέρα! Ο μαϊντανός έχει την τάση να καταπραΰνει και να μειώνει τον πόνο!

Και κάτι τελευταίο:

Όταν οι μελανιές σας είναι αρκετές, χωρίς να έχετε χτυπήσει κάπου και χωρίς να σας πονούν όταν τις πιέζετε, τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό, διότι υπάρχει πιθανότητα οι αλλαγές στο δέρμα να είναι σημάδια κάποιου προβλήματος υγείας. Με ψυχραιμία όμως...

Διαβάστε ακόμη:

6 έξυπνες χρήσεις του λεμονιού για τέλειο πρόσωπο, χείλη, σώμα, νύχια και μαλλιά

Ένα απλό και οικονομικό tip για να μην ξεβάφουν οι χρωματιστές σας πετσέτες

DPG Network