Εκκαθάριση τώρα: Πώς θα ξεφορτωθείτε τα περιττά ρούχα από την ντουλάπα σας

Εκκαθάριση τώρα: Πώς θα ξεφορτωθείτε τα περιττά ρούχα από την ντουλάπα σας

Πάντα είναι καλή στιγμή για ένα σωστό ξεκαθάρισμα

Κάτι μας λέει ότι, δεν είναι η πρώτη φορά, που αποφασίζετε να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σας. Εφόσον το έχετε ξανακάνει, λοιπόν, μάλλον θα έχετε βρεθεί, κι εσείς, ανάμεσα σε σωρούς από ρούχα και παπούτσια, τα οποία, αν το καλοσκεφτείτε, το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν πολύτιμο χώρο. Σίγουρα μπορείτε να τα καταχωνιάσετε πίσω στην ντουλάπα σας σκεπτόμενοι ότι, κάποια στιγμή, μπορεί και να τα φορέσετε (σε αυτό το σημείο να σας πούμε ότι, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μηδαμινές), αλλά μπορείτε να πάρετε και την μεγάλη απόφαση να κάνετε, επιτέλους, το βήμα, να ξεφορτωθείτε όλα αυτά που, ο μοναδικός τους ρόλος είναι να δυσκολεύουν την ζωή σας. Τι θα πετάξετε και τι θα κρατήσετε, όμως; Ακολουθήστε τα tips μας, κάντε το μεγάλο βήμα και, έχετέ μας εμπιστοσύνη, η ντουλάπα σας θα σας ευγνωμονεί.

Πετάξτε τα πραγματικά λεκιασμένα
Είναι αλήθεια ότι, με λίγη προσπάθεια, οι περισσότεροι λεκέδες φεύγουν. Όμως, αν έχετε στην κατοχή σας ρούχα τόσο λεκιασμένα που δεν μπορούν να καθαριστούν (για παράδειγμα από μελάνι, χλωρίνη ή λάδια) ίσως ήρθε η ώρα να τους πείτε οριστικά το «αντίο».

Αποχωριστείτε τα φθαρμένα κομμάτια
Μία μοδίστρα μπορεί να αντικαταστήσει ένα φερμουάρ, ένα κουμπί, ακόμα και την φόδρα του παλτού σας, αλλά δεν μπορεί να φτιάξει πραγματικά σκισίματα.

Αν δεν θα το αγοράζατε αυτή την στιγμή, μην το κρατάτε
Το πραγματικό τεστ για να αποφασίσετε ποια κομμάτια είναι αυτά που θα αποχωριστείτε, δεν είναι το πόσο χρόνο έχετε να τα φορέσετε, αλλά το αν θα τα αγοράζατε αυτή την στιγμή. Δείτε τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας και αποφασίστε για το καθένα ξεχωριστά. Αν η απάντηση είναι όχι, όσο καινούργια ή αφόρετα κι αν είναι, δώστε τα. Είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος.

Αν δεν σας κάνουν, μην τα κρατάτε
Κάποιες (εντάξει, οι περισσότερες) έχουμε την τάση να κρατάμε ρούχα που μας είναι στενά ή μικρά, ελπίζοντας ότι θα χάσουμε βάρος και θα τα ξαναφορέσουμε. Εκτός από το ότι πιέζουμε τους εαυτούς μας, έτσι έχουμε την τάση να στερούμαστε πολύτιμο χώρο.

Ξεφορτωθείτε ό,τι έχετε συνδέσει με κακές αναμνήσεις
Αν, οι συνειρμοί που σας δημιουργεί ένα ρούχο κοιτάζοντάς το, είναι οι κακές περίοδοι της ζωής σας, δεν υπάρχει λόγος να το έχετε. Το ίδιο ισχύει και για ρούχα που μπορεί να έχουν αφήσει στο σπίτι πρώην, παλιοί φίλοι ή οποιοσδήποτε δεν σας κάνει καλό να θυμάστε.

Διαβάστε ακόμα:
Ποτέ δεν είναι αργά: Πώς θα αποθηκεύσετε τα χειμερινά σας ρούχα