Δείτε τις 5 μεγαλύτερες εστίες μικροβίων στο σπίτι σας

Δείτε τις 5 μεγαλύτερες εστίες μικροβίων στο σπίτι σας

Εντοπίστε τα αντικείμενα αυτά και καθαρίστε τα επειγόντως

Υπάρχουν κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι σας που δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χιλιάδες μικρόβια μπορεί να μαζεύουν! Εμείς συγκεντρώσαμε τα 5 πιο «απειλητικά» αντικείμενα και σας δίνουμε τη λύση για να διώξετε τα μικρόβια.


Σφουγγαράκι κουζίνας: Μπορεί να είναι το σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα, τους πάγκους της κουζίνας προκειμένου να λάμπει η κουζίνας μας όμως το ίδιο το σφουγγάρι πραγματικά μαζεύει πάνω του όλα τα μικρόβια!!!

Λύση: Μετά από κάθε χρήση, ξεπλένετε το σφουγγάρι ή το πανί σε ζεστό νερό, στύψτε και αφήστε το να στεγνώσει κάπου που να αερίζεται καλά. Επίσης αν έχετε σκουπίσει με το σφουγγάρι κάποιο πάγκο που βρισκόταν ωμό κρέας τότε για να αποστειρώσετε το σφουγγάρι σας, αφού το πλύνετε και το στραγγίξετε ,όπως είναι λίγο βρεγμένο βάλτε το για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων.

Οδοντόβουρτσα: Εσείς πλένετε τα δόντια σας και αφήνετε την οδοντόβουρτσα σε ένα μπολ για να στεγνώσει. Σε αυτό πολύ καλά κάνετε, το θέμα είναι ότι την αφήνετε να στεγνώσει στην τουαλέτα που βρίσκεται δίπλα και τα μικρόβια μεταφέρονται με τον αέρα.

Λύση: Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο κλείνοντας πολύ απλά το καπάκι μόλις την ξεπλύνετε αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας. Επίσης μια φορά την εβδομάδα καλό θα είναι να βάλετε την οδοντόβουρτσά σας στο πλυντήριο πιάτων

.
Τηλεκοντρόλ: Πραγματικά τα τηλεχειριστήρια και τα πληκτρολόγια αλλάζουν τόσα χέρια που περιέχουν χιλιάδες βακτήρια.

Λύση: Μπορείτε να τα απολυμάνετε με ειδικά μαντηλάκια απολύμανσης που πωλούνται σε καταστήματα με ηλεκτρονικά ειδη! Πρέπει να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.


Χαλί: Το χαλί στο σαλόνι όπου η οικογένεια περνά τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μπορεί να έχει και 200.000 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα.

Λύση: Κάθε εβδομάδα να το καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα, με βούρτσα ειδική για χαλιά ώστε να φτάσει η καθαριότητα σε βάθος. Και βέβαια κάθε χρόνο πρέπει να κάνετε βαθύ καθαρισμό με ατμό.


Πετσέτες μπάνιου: Όταν η πετσέτα παραμένει υγρή για 20 λεπτά ή περισσότερα μούχλα και βακτήρια ευδοκιμούν!

Λύση: Τις πετσέτες μετά το μπάνιο πρέπει να τις αερίζεται και βέβαια μετά από 3-4 ημέρες πρέπει οπωσδήποτε να τις βάζετε στα άπλυτα. Να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν μάλιστα μυρίζουν άσχημα τότε δοκιμάστε χλωρίνη για λευκά ρούχα.

DPG Network