Η επόμενη του ρεβεγιόν: Tips για να καθαρίσετε το σπίτι σας σε χρόνο… dt!

Η επόμενη του ρεβεγιόν: Tips για να καθαρίσετε το σπίτι σας σε χρόνο… dt!

Απλές, αλλά σωτήριες συμβουλές

Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν τελείωσε. Φάγατε, ήπιατε, παίξατε χαρτιά, διασκεδάσατε και φυσικά πέσατε ξερές στο κρεβάτι με το που έφυγαν οι καλεσμένοι σας. Σήμερα το πρωί, λοιπόν, αντικρίσατε με καθαρό μυαλό το... βομβαρδισμένο σπίτι σας. Μη σας πιάνει πανικός. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και... καθαρίσατε:

- Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αερίσετε καλά τους χώρους του σπιτιού. Η τσιγαρίλα δε φεύγει εύκολα για αυτό καλό θα ήταν να λάβετε δράση αμέσως. Πλύνετε καλά τα τασάκια και ρίξτε στο εσωτερικό τους λίγη βανίλια σε σκόνη. Θα νικήσετε μια και έξω τη δυσάρεστη μυρωδιά.


- Αν τα χαλιά σας λερώθηκαν, τότε η πιο εύκολη λύση είναι η εξής: Καλύψτε τα χαλιά σας με ένα παχύ στρώμα σόδας. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 40 λεπτά και αμέσως μετά ρουφήξτε την με την ηλεκτρική σκούπα. Η σόδα θα καθαρίσει τα χαλιά σας και θα τα απολυμάνει με φυσικό τρόπο.


- Αν τα τραπεζομάντηλά σας λεκιάστηκαν με λάδι τότε η λύση θα έρθει από το απορρυπαντικό πιάτων. Ρίξτε πάνω στις λαδιές μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Το πρωί μουσκέψτε το σημείο με λίγο νεράκι και τρίψτε καλά.


- Οι λεκέδες από τον καναπέ μπορούν εύκολα να φύγουν αν τους ποτίσετε με το ακόλουθο μείγμα. Ανακατέψτε σε μια λεκάνη ίση αναλογία νερού και αμμωνίας και μουσκέψτε με ένα πανί τους λεκέδες. Αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα λεπτά και έπειτα τρίψτε καλά το σημείο. Σκουπίστε με ένα νέο καθαρό πανί και αφήστε να στεγνώσει φυσικά.


- Αν έσταξε κερί στο αγαπημένο σας τραπεζομάντηλο τότε δεν έχετε παρά να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Θα δείτε πως το κερί θα πετρώσει και θα βγει πολύ εύκολα.

Διαβάστε ακόμα

3 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία του νεροχύτη σας!

Κατάλοιπα στο φούρνο: Δείτε πώς να τα καθαρίσετε στο πι και φι