Μετατρέψτε την μπάλα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας στο πιο γιορτινό παιδικό παιχνίδι!

Βιβή Αγγελάκη
Μετατρέψτε την μπάλα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας στο πιο γιορτινό παιδικό παιχνίδι!

Εύκολο και ανέξοδο δωράκι που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά αυτές τις ημέρες!


Τα Χριστούγεννα μπορεί να πέρασαν, αλλά οι υποχρεώσεις είναι πολλές και οι καιροί δύσκολοι για περιττά έξοδα! Μια από τις πιο γλυκές και δαπανηρές υποχρεώσεις όλων των "μεγάλων" είναι τα δωράκια προς τα παιδιά! Είτε αυτά είναι τα παιδιά σας, τα βαφτηστήρια σας, τα ανήψια σας, τα μικρά σας ξαδερφάκια, όλα μα όλα τα παιδάκια ειδικά αυτές τις ημέρες περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία το γιορτινό δωράκι τους!

Και επειδή κανένας δε θέλει να βλέπει λυπημένα παιδικά προσωπάκια, ακόμη κι αν το budget σας είναι πολύ περιορισμένο, η καλή διάθεση είναι αρκετή για να ετοιμάσετε αυτό το πανεύκολο και ανέξοδο δωράκι μετατρέποντας μια μπάλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας σε ένα μικρό χαριτωμένο αρκουδάκι!

Όσο για τη δικαιολογία «εμένα δεν πιάνουν τα χέρια μου», πραγματικά πιστέψτε με, είναι τόσο εύκολο που μέσα σε 5 λεπτά θα είναι έτοιμο!

Θα χρειαστείτε :

Μια μπάλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας
Ένα πιστόλι σιλικόνης ή εναλλακτικά μια πολύ ισχυρή κόλλα
9 pompom (στρογγυλές μπαλίτσες βαμβακιού σε διάφορα μεγέθη, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία)
Μια μικρή κορδελίτσα (ο,τι χρώμα κι αν έχετε)

0

Για το κεφάλι πάρτε το μεγαλύτερο pompom και κολλήστε το στην κορυφή της χριστουγεννιάτικης μπάλας. Πάνω σε αυτό κολλήστε δύο μικρότερα pompom για αυτάκια ενώ στο κέντρο του κεφαλιού κολλήστε άλλο ένα για να βάλετε τη μικρή μυτούλα, την οποία θα ζωγραφίσετε στη συνέχεια. Για να σχηματίσετε τα μάτια και τη μύτη, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο και ζωγραφίστε τα ή κόψτε από μια εφημερίδα ή χαρτόνι 3 μαύρους μικρούς κύκλους και κολλήστε τους στα αντίστοιχα σημεία, όπως στην εικόνα.

1

Αφού τελειώσατε με το κεφάλι, προχωρήστε στο σώμα! Κολλήστε περίπου στη μέση της χριστουγεννιάτικης μπάλας δύο pompom δεξιά και αριστερά, για να σχηματίσετε τα χεράκια ενώ στο ίδιο μήκος αλλά πιο χαμηλά-κοντά στη βάση- κολλήστε άλλα δύο pompom για πόδια.

2

Μη ξεχάσετε την ουρά στο πίσω μέρος (1 μικρό pompom).
Ολοκληρώστε κολλώντας τη μικρή κορδελίτσα – αφού πρώτα την κάνετε φιόγκο- στη θέση του παπιγιόν ή εναλλακτικά κοντά στο αυτί!

3

Βάλτε φαντασία και δημιουργήστε... οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι! Ακόμη μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως ξεχωριστό στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας!

4

Διαβάστε ακόμη:

Ο πιο χριστουγεννιάτικος τρόπος για να διπλώσετε τις πετσέτες στο γιορτινό τραπέζι!