Πλύσιμο στο χέρι: 4 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου

Πλύσιμο στο χέρι: 4 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου

Δώσε προσοχή!

Τι κι αν βαριέσαι τρομερά αυτή τη διαδικασία; Πολύ συχνά αναγκάζεσαι να πλύνεις τα ρούχα σου στο χέρι, για δύο βασικούς λόγους:


- Τα υφάσματά τους είναι ευαίσθητα και δεν επιτρέπεται να μπουν στο πλυντήριο.
- Βιάζεσαι να φορέσεις το αγαπημένο σου ρούχο και δυστυχώς το πλυντήριο δεν είναι γεμάτο.


Παρόλο, λοιπόν, που προσέχεις πώς πλένεις τα ρούχα σου, εκείνα δε λένε να σου κάνουν το χατίρι και να κρατήσουν τη φόρμα τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα: ξεχειλωμένα ρούχα με φθορές!

largew 74c1a

Τι φταίει και τα ρούχα σου σιγά-σιγά καταστρέφονται; Μήπως ευθύνεσαι εσύ η ίδια και όχι η ποιότητά τους; Παρακάτω θα βρεις τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς όταν πλένουμε τα ρούχα μας στο χέρι. Μήπως είσαι κι εσύ μία από αυτές;

1. Ρίχνεις πρώτα στο νιπτήρα τα ρούχα και έπειτα προσθέτεις το νερό με το απορρυπαντικό. Μέγα λάθος, καθώς η δύναμη του νερού που πέφτει από τη βρύση καταστρέφει το ρούχο, καθώς το ξεχειλώνει πιο γρήγορα. Επιπροσθέτως, όταν ρίχνεις απευθείας το απορρυπαντικό πάνω στο ρούχο καθιστάς δύσκολο το ξέπλυμά του. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να γεμίσεις με χλιαρό νερό το νιπτήρα και να διαλύσεις μέσα σε αυτό το απορρυπαντικό. Τώρα μπορείς να πλύνεις τα ρούχα σου με την... ησυχία σου!
2. Δεύτερο και πολύ βασικό λάθος είναι ότι τρίβουμε επίμονα τους λεκέδες με δύναμη, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το ύφασμα των ρούχων πολύ πιο σύντομα. Έχε κατά νου πως το σωστό πλύσιμο απαιτεί απαλές κινήσεις και... υπομονή!
3. Το τρίτο λάθος μοιάζει με το πρώτο. Μην ξεπλένεις τα ρούχα σου κάτω από το τρεχούμενο νερό, καθώς θα τα καταστρέψεις πολύ σύντομα. Ξέπλυνέ τα μέσα σε μια λεκάνη με καθαρό δροσερό νερό.
4. Το τελευταίο αλλά εξίσου βασικό λάθος που κάνουμε είναι ότι στύβουμε με δύναμη τα φρεσκοπλυμένα ρούχα μας, καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο τα ευαίσθητα υφάσματά τους. Από εδώ και στο εξής δοκίμασε να τα πιέσεις απλώς με λίγη δύναμη για να φύγει το νερό και να τα τυλίξεις σε μια πετσέτα, η οποία θα απορροφήσει το έξτρα νερό.

Διάβασε ακόμα

Το κόλπο για να μην τσιμπάνε τα μάλλινα ρούχα σου και να γίνουν σούπερ μαλακά!