Διακόσμησε το μπαλκόνι σου με φυτά με αυτόν τον απίστευτο diy τρόπο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Διακόσμησε το μπαλκόνι σου με φυτά με αυτόν τον απίστευτο diy τρόπο

Άφησε τη φύση να μπει στο σπίτι σου

Το καλοκαίρι όπως θα έχεις καταλάβει εδώ και λίγες ημέρες έχει μπει για τα καλά και καθόλου δεν πτοούμαστε από τις μικρές ξαφνικές μπόρες. Άλλωστε δεν θέλει κανένας μας να αρχίσει από τώρα να κάνει υπερβολική ζέστη. Το καλοκαίρι είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου για να κάθεσαι στο μπαλκόνι σου και όταν αυτό το έχεις φροντισμένο και διακοσμημένο με τα φυτά/λουλούδια που σου αρέσουν, τότε γίνεται ακόμη καλύτερο.

Κατανοούμε βέβαια πως μπορεί το μπαλκόνι σου να είναι μικρό και να μην έχεις τη δυνατότητα να φιλοξενήσεις τα αγαπημένα σου φυτά. Γι’ αυτό βρήκαμε για σένα τον απίστευτο αυτό diy τρόπο για να φτιάξεις τη δική σου γωνιά με φυτά και μικρά άνθη.

Τι εννοούμε, μπορείς να φτιάξεις ένα μικρό (ή μεγάλο) κρεμαστό κήπο και να τον χωρίσεις σε τμήματα και να βάλεις εκεί τα λουλούδια που θέλεις.

Να τι θα χρειαστείς:
ένα ρολό υφασμάτινο φράγμα ζιζανίων (ζήτησε το σε κατάστημα με γεωπονικά είδη)
έναν μικρό χάλκινο σωλήνα (μπορείς να διαλέξεις εσύ πόσα εκατοστά τον θέλεις)
ένα κουτί καρφίτσες
ένα σχοινί
ένα ψαλίδι
τα βότανα της επιλογής σου
λίγο χώμα

Κόψε ένα μεγάλο κομμάτι από το ρολό και δίπλωσε το στη μέση κατά μήκος του υφάσματος, τοποθετώντας καρφίτσες κάθε 10 εκατοστά. Με ένα βελόνι και κλωστή (ή αν κάποιος συγγενής σου διαθέτει ραπτομηχανή) ράψε τις άκρες κατά μήκος του υφάσματος και στη συνέχεια αφαίρεσε τις καρφίτσες.

1

Στη συνέχεια δίπλωσε το ύφασμα από κάτω προς τα πάνω αφήνοντας κενό γύρω στα 40 εκατοστά και ράψε το ξανά δημιουργώντας κάτι σαν τσεπάκια. Έπειτα δίπλωσε το ελάχιστα στην κορυφή έτσι ώστε να μπορέσεις να περάσεις από μέσα τον σωλήνα για να το κρεμάσεις.

42

Όπως κατάλαβες στα «τσεπάκια» αυτά θα βάλεις χώμα κι έπειτα θα τοποθετήσεις μέσα τα φυτά που εσύ έχεις επιλέξει. Κάπως έτσι θα έχεις δημιουργήσει το πιο όμορφο και κρεμαστό διακοσμητικό για το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου.

81