Πώς να φρεσκάρεις και να καθαρίσεις τα χαλιά σου

Η θερμοκρασία πέφτει και σε λίγες μέρες θα ανανεώσουμε τον χώρο μας, στρώνοντας όμορφα χαλιά που θα κάνουν το σπίτι μας να μοιάζει πιο ζεστό και θα μας εμπνέει για κουκούνινγκ.

Τα χαλιά που έχουμε αποθηκεύσει τείνουν να κρατούν τη σκόνη, τους λεκέδες και άλλα σημάδια φθοράς, πολλές φορές ακόμη και μετά από έναν επαγγελματικό καθαρισμό. Ποιο είναι το μυστικό για να τα κάνουμε να μοιάζουν σαν καινούργια; Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να φροντίσεις τα χαλιά σου.

Χρησιμοποίησε παγάκια

Τα βαριά έπιπλα μπορεί να αφήσουν βαθουλώματα στο χαλί. Το μόνο που θα χρειαστείς για να τα εξαφανίσεις είναι ένα –ή περισσότερα- παγάκια, ανάλογα με το μέγεθος του βαθουλώματος. Τοποθέτησέ τα και περίμενε να λιώσουν, ενώ στη συνέχεια μάζεψε την υπερβολική υγρασία με ένα πανί.

 Πες αντίο στους λεκέδες

Οι λεκέδες μάλλον είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα πάνω σε ένα χαλί, καθώς είναι το πρώτο που παρατηρούμε, ενώ παράλληλα το κάνουν να μοιάζει φθαρμένο. Υπάρχουν πάρα πολλά DIY καθαριστικά, τα οποία θα δράσουν αποτελεσματικά, χωρίς να καταστρέψουν το χαλί σου. Εμείς σου προτείνουμε το λευκό ξύδι, που αποτελεί το καλύτερο φυσικό καθαριστικό, καθώς απορροφάει τις οσμές και απολυμαίνει. Αφού καθαρίσεις το χαλί σου με την ηλεκτρική σκούπα, τρίψε τοπικά τους λεκέδες με μία μικρή βούρτσα με ξύδι και νερό. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

Η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα

Πασπάλισε το χαλί σου με μαγειρική σόδα για να εξαλείψεις τις οσμές ή να απομακρύνεις τις τρίχες των κατοικίδιων που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω του. Άφησέ την να δράσει τουλάχιστον για 15 λεπτά ή ακόμα και αρκετές ώρες. Για καλύτερα αποτελέσματα και καθάρισμα σε βάθος μπορείς να απλώσεις τη μαγειρική σόδα χρησιμοποιώντας μία βούρτσα με σκληρή τρίχα.

Καλωσόρισε το Φθινόπωρο στρώνοντας τα εντυπωσιακά και καθαρά χαλιά σου και μεταμόρφωσε το σαλόνι σου, αλλά και τα υπόλοιπα δωμάτια στο σπίτι. Άλλωστε, όλες χρειαζόμαστε μία ανανέωση αυτήν την περίοδο!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ