Τρεις τρόποι για να αλλάξεις ASAP τις συνήθειές σου

Τρεις τρόποι για να αλλάξεις ASAP τις συνήθειές σου

Λένε πως οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα και η αλήθεια είναι πώς όταν εξοικειώνεσαι πλήρως με κάτι, δεν είναι εύκολο να το… κρατήσεις μακριά σου. Το ζήτημα είναι πως οι συνήθειες που έχεις αποκτήσει με τα χρόνια δεν είναι πάντα ευεργετικές για εσένα και τους γύρω σου.

Πόσες φορές έχεις δηλώσει ότι θα κόψεις το κάπνισμα και δεν το έχεις δοκιμάσει; Γιατί δεν κάνεις ανακύκλωση; Πόσες φορές έχεις πει «αυτή είναι η τελευταία φορά που χρησιμοποιώ πλαστική σακούλα στο σουπερμάρκετ» και -δυστυχώς- εξακολουθείς να υιοθετείς την συνήθεια;

Όπως πολύ καλά το είχε θέσει ο Φρανκ Κλάρκ, μια συνήθεια είναι κάτι που κάνουμε χωρίς να το σκεφτόμαστε, και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τόσες πολλές! Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να αλλάξεις -επιτέλους- τις συνήθειες σου;

Εμείς εμπνευστήκαμε από το hashtag #allazoumesinithies -που τις τελευταίες ημέρες κάνει «θραύση» στο Διαδίκτυο- και αποφασίσαμε να το «ψάξουμε» το θέμα. Καταλήξαμε, λοιπόν, σε τρία βήματα που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να πεις «αντίο» στις συνήθειες που σε κρατούν πίσω στη ζωή σου.

zwhsssouuu
  1. Κάνε την αρχή μαζί με μια φίλη σου

Αν θέλεις να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά σου, τότε δοκίμασε να κάνεις την αλλαγή στη ζωή σου μαζί με μια φίλη σου! Η μία θα εμψυχώνει και θα δίνει δύναμη στην άλλη και φυσικά, θα την αποτρέπει από το να γυρίσει ξανά στις παλιές… συνήθειες! Στο τέλος, θα γιορτάσετε παρέα το επίτευγμά σας και θα νιώσετε υπερήφανες για τους εαυτούς σας!

zwhsssouuu copy
  1. Φρόντισε να οργανωθείς και να ενημερωθείς εγκαίρως

Η ενημέρωση και η σωστή οργάνωση είναι «το Άλφα και το Ωμέγα» για κάθε σχέδιό. Για να αλλάξεις συνήθειες, λοιπόν, προετοιμάσου καταλλήλως και ψάξε να βρεις τα σωστά υποκατάστατα που θα καλύψουν -τουλάχιστον- τις πρώτες ημέρες το «κενό» που αισθάνεσαι.

whjgdj copy
  1. Εμπνεύσου από σπουδαίες ενέργειες που γίνονται για καλό σκοπό

Αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις την αρχή, τότε εμπνεύσου από σπουδαία παραδείγματα και μεγάλες ενέργειες. Στη δική μας περίπτωση, η μεγάλη αυτή ενέργεια ήταν το #allazoumesinithies από την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η εταιρεία, η οποία είναι γνωστή για την περιβαλλοντική της ευαισθησία, έχει 70 κέντρα ανακύκλωσης σε ισάριθμα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ από το 2004 (ναι, από το 2004!) διαθέτει στα ράφια της επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες με σκοπό να μας βοηθήσει να αλλάξουμε τη συνήθεια της πλαστικής σακούλας!

Τώρα, λοιπόν, μας ζητά να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ να «Αλλάξουμε Συνήθειες» και για αυτόν τον σκοπό, προχωρά σε μια σειρά από δράσεις με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, με μοναδικό σκοπό να γίνει ο «πράσινος» τρόπος ζωής βίωμα για κάθε Έλληνα.

99999

Είσαι έτοιμη να αλλάξεις συνήθειες;

Πόσο εύκολο είναι, λοιπόν, να γίνεις -για παράδειγμα- λίγο πιο πράσινη; Το «μυστικό» βρίσκεται στις μικρές καθημερινές σου συνήθειες. Εμείς το συνειδητοποιήσαμε όταν την περασμένη Τρίτη βρεθήκαμε στην Τεχνόπολη για την εκδήλωση της AB Βασιλόπουλος.

Η φάση ήταν #allazoumesinithies και αυτό το καταλάβαμε από το πρώτο κιόλας λεπτό. Διότι αμέσως μόλις φτάσαμε στον χώρο, ξεναγηθήκαμε στο Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» -τη νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος- και είδαμε το διώροφο λεωφορείο που δημιούργησε η εταιρεία για να μας βοηθήσει να κάνουμε την αλλαγή. Το σημαντικό είναι πως το σπουδαίο αυτό λεωφορείο δεν θα μείνει στην Τεχνόπολη, αλλά θα ταξιδέψει για τα επόμενα δύο χρόνια σε όλη την Ελλάδα με στόχο να εκπαιδεύσει με δημιουργικό τρόπο και πλούσιο ενημερωτικό υλικό μαθητές σε κάθε γωνιά της χώρας σχετικά με την ανακύκλωση!

perivallonnnn copy

Η δική μας υπόσχεση; «Αντίο» για πάντα πλαστική σακούλα!

Αφού, λοιπόν, εμπνευστήκαμε και αποφασίσαμε να αλλάξουμε τις δικές μας συνήθειες («αντίο» για πάντα πλαστική σακούλα), αράξαμε στα πουφ μας και απολαύσαμε ένα σούπερ κοκτέιλ στο ECOcktail Bar (είμαστε κορίτσια με οικολογικές ευαισθησίες και μας αρέσει) που είχε στηθεί στον χώρο της εκδήλωσης. Και όπως μπορείς να δεις και στην παρακάτω φωτογραφία, ήταν η απόλυτη «πράσινη» εμπειρία, αφού τα ποτά μας είχαν δημιουργηθεί με βιολογικά φρούτα και όλα τα σκεύη που χρησιμοποιήσαμε ήταν γυάλινα και χάρτινα!

hgsdha

Το καλύτερο, όμως, σημείο της βραδιάς -τουλάχιστον για εμάς- ήταν όταν μας ζητήθηκε να γράψουμε τη δική μας υπόσχεση για τη συνήθεια που θα αλλάξουμε. Όλες οι υποσχέσεις μπήκαν με προσοχή στη «χρονοκάψουλα» της ΑΒ Βασιλόπουλος και σε έναν χρόνο από τώρα, θα δούμε ποιοι από εμάς κατάφεραν -τελικά- να τηρήσουν τις δεσμεύεις τους!

gdfg

Αν θέλεις, λοιπόν, να αλλάξεις και εσύ συνήθειες, φρόντισε να μείνεις πιστή στον στόχο σου και κυρίως, να εμπνευστείς από μεγάλες και σημαντικές ενέργειες, όπως εκείνη της ΑΒ Βασιλόπουλος. Με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις να κάνεις την αλλαγή, να θυμάσαι να κάνεις πάντα το καλό για εσένα, τους συνανθρώπους σου και φυσικά το περιβάλλον! #allazoumesinithies