5 κόλπα για να μυρίζει η ντουλάπα και τα ρούχα σου απλά φανταστικά!

Πατούλια Κατερίνα
5 κόλπα για να μυρίζει η ντουλάπα και τα ρούχα σου απλά φανταστικά!

Βότκα για να φύγει η μούχλα; Ω, ναι!

Βρισκόμαστε στην εποχή που ανεβάζεις τα χειμωνιάτικα ρούχα και κουβέρτες και κατεβάζεις τα καλοκαιρινά. Η λύση της ναφθαλίνης- ευτυχώς- έχει εγκαταλειφθεί, οπότε το να αρωματίσεις τη ντουλάπα με το σωστό τρόπο, είναι ζητούμενο.

Σου έχουμε συγκεντρώσει πέντε τρόπους για να έχεις τέλεια μυρωδάτα ρούχα και ντουλάπια χωρίς κόπο.

1.Χαρτιά με το άρωμά σου:

Τα αρωματισμένα χαρτιά με το άρωμα που προτιμάς είναι ιδανικά, ειδικά αν συνήθιζες να αρωματίζεις απευθείας τα ρούχα με το άρωμά σου, κάτι που κάνει τις μυρωδιές αρκετά βαριές. Περίμενε να στεγνώσει το άρωμα στο χαρτί και έπειτα τοποθέτησέ το πάνω πάνω στο ντουλάπι ή την ντουλάπα.

2. Κόκκοι καφέ:

Οι κόκκοι φρέσκου καφέ, όχι μόνο απορροφούν τις δυσάρεστες μυρωδιές αλλά κάνουν τα ρούχα να μυρίζουν όμορφα. Τοποθέτησε ένα πουγκί με φρέσκους κόκκους καφέ στα ντουλάπια ή στην άκρη της ντουλάπας για φρεσκάδα που διαρκεί ένα μήνα.

Διάβασε ακόμα: Αλλαγή φρουράς: Πως θα μαζέψουμε τα χειμερινά ρούχα στην ντουλάπα μας

3. Βότκα για τη μούχλα:

Φτιάξε ένα σπρέι με νερό και μερικές σταγόνες βότκα για να εξαφανίσεις την οσμή μούχλας, ειδικά στα ντουλάπια που θα αποθηκεύσεις τα χειμερινά σου ρούχα.

4. Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να διατηρήσουν τη φρεσκάδα στα ρούχα σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα πανί και να το τοποθετήσεις στην θήκη με τα ρούχα που θα αποθηκεύσεις για να αποφύγεις και το σκόρο.

5. Pot pourri από τα χεράκια σου

Αρωμάτισε τα ντουλάπια και την ντουλάπα σου με αρωματικά πουγκάκια με DIY Pot pourri. Τοποθέτησε μερικές κουταλιές αποξηραμένη λεβάντα ή λεμονόχορτο σε πουγκί και άφησέ τες να αρωματίσουν το χώρο σου για ένα μήνα τουλάχιστον.