5 τρόποι για να καθαρίσεις το σπίτι με λεμόνι!

Πατούλια Κατερίνα
5 τρόποι για να καθαρίσεις το σπίτι με λεμόνι!

Λεμόνι και καθάρισες!

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, κόψ’τα στη μέση και καθάρισε το σπίτι. Το λεμόνι είναι το νέο ξίδι και μπορείς να καθαρίσεις με αυτό σχεδόν τα πάντα.

Καθάρισε τον αέρα του σπιτιού:

Πολλά από τα αρώματα χώρου είναι γεμάτα τοξικές ουσίες. Αντίθετα, το λεμόνι μπορεί να αρωματίσει φυσικά το χώρο σου. Βάλε στην κατσαρόλα φέτες από 6 λεμόνια και μια χούφτα γαρύφαλλα και άφησε να σιγοβράσουν και να αρωματίσουν το χώρο σου με φυσικό τρόπο. Προτού βάλεις σκούπα, πάρε μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού και ρίξ’ τες στον κάδο.

Λεμόνι αντί χλωρίνης:

Λατρεύεις τα λευκά σεντόνια και τραπεζομάντηλα αλλά δεν σου αρέσει η ιδέα της χλωρίνης; Βράσε σε μια κατσαρόλα νερό με φέτες λεμονιού, μούλιασε μέσα τα σεντόνια για μία ώρα και πλύνε τα στο πλυντήριο. Θα λατρέψεις την φρεσκάδα τους!

Αποστείρωσε τους πάγκους μαγειρικής, τους νιπτήρες αλλά και τον φούρνο μικροκυμάτων.

Κόψε μισό λεμόνι και τρίψε με αυτό τον πάγκο κοπής τροφίμων και άφησέ το να δράσει ως άριστο αντιμικροβιακό τρόφιμο. Ταυτόχρονα, ρίξε χυμό από μισό λεμόνι και μια κουταλιά μαγειρική σόδα στον νιπτήρα και διώξε τις οσμές. Όσο για τον φούρνο μικροκυμάτων, βράσε για 1 λεπτό 4 κουταλιές χυμό λεμονιού σε μια κούπα νερό.

Καθάρισε την λεκάνη και την μπανιέρα:

Φτιάξε μια πάστα με μισή κούπα μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά σαπούνι. Άπλωσε την πάστα πάνω σε μισό λεμόνι και τρίψε τη λεκάνη και την μπανιέρα!

Απόφυγε τα έντομα μέσα στο σπίτι

Βάλε χυμό λεμονιού σε όλα τα σημεία που μπορούν τα έντομα να βρουν δίοδο για το σπίτι και θα τα εξαφανίσεις. Για καλύτερο αποτέλεσμα, σκόρπισε μικρές φέτες λεμονιού στις εισόδους κάθε πόρτας του σπιτιού. Η οσμή του λεμονιού είναι η χειρότερη για τις κατσαρίδες και τους ψύλλους, οπότε αξίζει να επενδύσεις σε καθαριστικό με άρωμα λεμονιού.

Διάβασε ακόμα: Φούρνος μικροκυμάτων και ψυγείο: Πως και πότε πρέπει να τα καθαρίζουμε;