2 διαφορετικοί τρόποι για να καθαρίσεις το στρώμα γυμναστικής σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 διαφορετικοί τρόποι για να καθαρίσεις το στρώμα γυμναστικής σου

Και δεν θα σου πάρουν πολύ χρόνο

Ξέρουμε είσαι κορίτσι της γυμναστικής και την λατρεύεις. Και μπορεί να μην πηγαίνεις συχνά στο γυμναστήριο, όμως και οι ασκήσεις που κάνεις σπίτι είναι ό,τι πρέπει για να χάσεις τα κιλά που χρειάζεσαι και να γραμμώσεις το σώμα σου. Κάπου εδώ όμως, πρέπει να σκεφτείς λίγο και το στρωματάκι σου, που αν μη τι άλλο ένα σκούπισμα το χρειάζεται. Πόσο μάλλον αν το χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

Εάν έχεις στενή σχέση μαζί του, τότε θα ξέρεις πως και αυτό θέλει το πλυσιματάκι του ενίοτε. Σκέψου πως και ξαπλώνεις ιδρωμένη σε αυτό και με τα παπούτσια σου πατάς επάνω του, ε δεν γίνεται να το αφήνεις έτσι. Σου βρήκαμε δύο διαφορετικούς τρόπους για να το πλύνεις και να είναι σαν καινούργιο.

#1. Πλύσιμο στην αυλή

Εάν έχεις σπίτι με αυλή ή έστω με μεγάλο μπαλκόνι, τα πράγματα είναι απλά. Απλώνεις το στρώμα σου κάτω και του ρίχνεις μπόλικο νερό. Χρησιμοποίησε ένα απαλό απορρυπαντικό με σαπούνι και καθάρισε το. Ξέπλυνε το και άπλωσε το για να στεγνώσει. Έχε υπόψιν σου πως για στεγνώσει πλήρως χρειάζεται περίπου 24 ώρες, οπότε καλό θα ήταν να έχεις ένα εφεδρικό, αν δεν θες να μείνεις πίσω στη γυμναστική σου.

#2. Πλύσιμο στη μπανιέρα

Μπορεί να είναι χειμώνας ή να κάνει κρύο και το να πλύνεις έξω το στρώμα σου να μην είναι και πολύ καλή ιδέα. Επομένως τι άλλο μένει, από το να το πλύνεις στη μπανιέρα σου. Ακολουθείς ακριβώς την ίδια διαδικασία με πριν. Μπορείς να το απλώσεις είτε έξω, είτε σε μία απλώστρα μέσα στο σπίτι –εάν ο καιρός δεν επιτρέπει το έξω-. Έχε το νου σου όμως, πως αυτό θα στραγγίσει αρκετά νερά, οπότε καλύτερα θα ήταν να βάλεις από κάτω κάτι για να πέφτουν τα νερά. Επίσης η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σου δεν είναι η ιδανική για να στεγνώσει, οπότε και πάλι θα χρειαστεί γύρω στις 24 ώρες.

Υ.Γ: Αν δεν το αναφέρει ποτέ μη βάλεις το στρώμα σου στο πλυντήριο, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χαλάσει από τις πολλές και γρήγορες στροφές ή ακόμη χειρότερα να πιαστεί κάτω από τον κάδο του πλυντηρίου και σίγουρα δεν το θες αυτό.

Διάβασε ακόμη: Πώς θα έχεις απαλές πετσέτες μετά από κάθε μπάνιο, ακόμα και μετά τη θάλασσα