Οι πιο φυσικοί τρόποι για να απομακρύνεις τα μυρμήγκια από το σπίτι

Πατούλια Κατερίνα
Οι πιο φυσικοί τρόποι για να απομακρύνεις τα μυρμήγκια από το σπίτι

Διώξε τα μυρμήγκια χωρίς να τα πειράξεις

Στο εξοχικό ή στο σπίτι, τα μυρμήγκια αγαπούν το καλοκαίρι και είναι πιθανό να θέλουν να κάνουν επίσκεψη και στα δικά σου ντουλάπια.
Κι επειδή εμείς αγαπάμε τα συμπαθητικά μυρμήγκια και ποτέ δεν θα τους κάναμε κακό με χημικά, σου προτείνουμε μερικούς φυσικούς τρόπους για να πείσεις τα αγαπημένα μυρμήγκια να μείνουν μακριά από το σπίτι και τα ντουλάπια σου.

Τα εσπεριδοειδή: Λεμόνια, πορτοκάλια, lime, απωθούν με την όξινη μυρωδιά τα μυρμήγκια. Δοκίμασε αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, προτίμησε καθαριστικό για το πάτωμα με λεμόνι και τέλος, βράσε φλούδες από εσπεριδοειδή και ψέκασε με το μείγμα που θα λάβεις τρύπες, γωνίες και αυλακώσεις.

Φύλλα δάφνης: Τα φύλλα δάφνης είναι επίσης απωθητικά για τα μυρμήγκια και ένα με δύο φύλλα σε κάθε ντουλάπι μπορεί να σε προστατεύσει επίσης.

Και κανέλλα: Σε σκόνη, στικ ή αιθέριο έλαιο μπορεί να απωθήσει την είσοδο των μυρμηγκιών ενώ εξίσου δυνατό άρωμα έχει και το γαρύφαλλο.

Μέντα και μέντα με ξίδι: Το αιθέριο έλαιο μέντας, ειδικά σε μορφή σπρέι θα αποτρέψει τα μυρμήγκια να πλησιάσουν το εξοχικό και το ίδιο θα γίνει και με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε διάλυμα με νερό και ξίδι. Χρησιμοποίησε το διάλυμα στο σφουγγάρισμα αλλά και στο καθάρισμα των ντουλαπιών.

Και κιμωλία: Κυκλώστε το σπίτι με τριμμένη κιμωλία, την οποία το ανθρακικό ασβέστιο απωθεί τα μυρμήγκια.

Τέλος, ένα δοκιμασμένο μυστικό απώθησης των μυρμηγκιών είναι το κατακάθι του ελληνικού καφέ.

Διάβασε ακόμη: Πώς θα κάνεις τα λευκά σου ρούχα, ακόμη πιο λευκά;

DPG Network