How to: Εξαφάνισε κάθε λεκέ, χρησιμοποιώντας απλά τη λακ σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
How to: Εξαφάνισε κάθε λεκέ, χρησιμοποιώντας απλά τη λακ σου

Τι εννοείς δεν το ήξερες;

Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι και καθαριστικά, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς κάποιους πολύ επίμονους λεκέδες από τα ρούχα, τα χαλιά, ακόμη και τα έπιπλα. Αλλά το να τον ξεφορτωθείς τελείως δεν χρειάζεται κάποιο δυνατό καθαριστικό ή ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να εξαφανιστούν σε λίγα λεπτά απλά με μία δόση οινόπνευμα.

Προτού χρησιμοποιήσεις κάποιο χημικό καθαριστικό, σκέψου αν έχεις σπίτι σου λακ ή έστω ένα αντισηπτικό χεριών. Το οινόπνευμα που περιέχουν μπορεί να καθαρίσει σχεδόν όλους τους λεκέδες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις με λακ (ή με αντισηπτικό) τον εκάστοτε λεκέ, να το αφήσεις να μείνει έτσι για δέκα λεπτά και στη συνέχεια να το πλύνεις στο πλυντήριο όπως θα έκανες κανονικά.

Αυτό το είδες; Το εύκολο κόλπο για να καταλάβεις αν οι μπαταρίες έχουν τελειώσει με μια κίνηση

Μόλις το βγάλεις το μπλουζάκι σου θα είναι σαν καινούργιο. Προσοχή όμως! Αν και το αλκοόλ είναι μια ισχυρή λύση για τους λεκέδες, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ορισμένα υφάσματα. Η δύναμη του μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ξεθωριασμένο χρώμα σε μερικά υφάσματα ή ακόμη και να τα καταστρέψει.

Δες ακόμη: Πώς θα καθαρίσεις το σίδερο με καθημερινά υλικά