Κάνε αυτό το κόλπο για να βρεις το χαλασμένο αυγό

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάνε αυτό το κόλπο για να βρεις το χαλασμένο αυγό

Με ένα πολύ έξυπνο τρικ

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι άνθρωποι βασιζόμαστε στην ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην εκάστοτε συσκευασία του τρόφιμου για να δούμε εάν μπορούμε να το καταναλώσουμε. Και αυτό συμβαίνει πολύ συχνά και με τα αυγά που έχεις στο ψυγείο σου. Εάν έχεις πετάξει αυγά ανάλογα με την ημερομηνία λήξης που γράφουν, τότε να ξέρεις πως ενδέχεται να έχεις κάνει μεγάλο λάθος.

Τα αυγά είναι ακόμη πολύ καλά για να καταναλωθούν ακόμη και μερικές ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης τους. Εάν θέλεις να τσεκάρεις το πόσο καλά είναι ακόμη, υπάρχει τρόπος και μάλιστα είναι πολύ έξυπνος και εύκολος.

Δες ακόμη: Πώς θα φτιάξεις όλα τα γεύματα της μέρας (ακόμα και τοστ) μέσα στην καφετιέρα του γαλλικού

Η μύτη σου και τα μάτια σου είναι δύο πολύ καλά εργαλεία για να τσεκάρεις τη φρεσκάδα σε κάποιο φαγητό, σε κρέας κ.ο.κ, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα αυγά. Αυτό λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι ένα τεστ. Βάλε σε ένα μπολ κρύο νερό και βάλε τα αυγά σου μέσα σε αυτό.

expired eggs

Εάν βυθιστεί αμέσως μέσα στο μπολ, τότε είναι πολύ φρέσκα. Εάν τα έχεις κάποιες ημέρες και έχει περάσει και η ημερομηνία λήξης, αλλά στο μπολ βυθιστούν κι έχουν μια ανοδική πορεία, τότε είναι ακόμη φρέσκα και κατάλληλα για βράσιμο. Εάν με το που τα βάλεις στο μπολ επιπλεύσουν, τότε μην τα χρησιμοποιήσεις καθόλου. Ο κάδος απορριμμάτων είναι η ιδανική λύση.

Πολύ εύκολο και απλό, δε νομίζεις;

Αυτό το διάβασες; Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολάει με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι