Πώς να φτιάξεις μόνη σου εύκολα καθαριστικό λιπών για την κουζίνα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να φτιάξεις μόνη σου εύκολα καθαριστικό λιπών για την κουζίνα σου

Με απλά φυσικά υλικά

Πόσες φορές δεν έχεις προσπαθήσει να καθαρίσεις τα λίπη από την κουζίνα σου χωρίς μεγάλη επιτυχία; Η ερώτησή μας είναι φυσικά και είναι ρητορική, αφού κι εμείς έχουμε προσπαθήσει τις ίδιες και περισσότερες ακόμη φορές –χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα- να καθαρίσουμε επίμονους λεκέδες.

Υπάρχει όμως μία λύση για να κάνεις την κουζίνα σου λαμπίκο, και να μην ανησυχείς πια για το πώς θα καθαρίσεις την επόμενη φορά. Ποια είναι αυτή; Ένα καθαριστικό για τα λίπη με φυσικά υλικά, που θα βρεις σίγουρα στα ντουλάπια της κουζίνας σου ή σε αυτά της μαμάς σου.

Να τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι
υγρό σαπούνι
1 κ.σ μαγειρική σόδα
ζεστό νερό
αιθέρια έλαια (προαιρετικά)
ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ

Αρχικά ξέπλυνε το μπουκάλι με ζεστό νερό. Ρίξε μέσα το ξύδι, μία ή δύο σταγόνες υγρό σαπούνι και τη μαγειρική σόδα. Γέμισε το μπουκάλι με ζεστό νερό και πρόσθεσε μέσα και μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια αν το επιθυμείς. Ένα φλιτζάνι ξύδι είναι αρκετό και θα έχει έντονη μυρωδιά, οπότε το αιθέριο έλαιο θα βοηθήσει να καλύψει τη μυρωδιά του ξυδιού, η οποία ενδεχομένως να σε ενοχλήσει.

Κούνησε το μπουκάλι να ανακατευτούν τα υλικά και ξεκίνα το καθάρισμα. Ψέκασε με το μείγμα που έφτιαξες τους δύσκολους και επίμονους λεκέδες στην κουζίνα σου και καθάρισε με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια πάρε ένα καθαρό πανάκι, βάλε το κάτω από το ζεστό νερό, και αφού το στραγγίσεις πέρασε τις επιφάνειες που καθάρισες.

Βλέπεις πόσο εύκολο ήταν τελικά;