Πώς θα ξεβουλώσεις τη μπανιέρα σου με φυσικό τρόπο;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς θα ξεβουλώσεις τη μπανιέρα σου με φυσικό τρόπο;

Μπορείς με τρία υλικά από την κουζίνα σου

Η μπανιέρα –και ο νιπτήρας ενίοτε- τυχαίνει να βουλώνει αρκετές φορές μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, και αυτό είναι κάπως λογικό, εάν σκεφτείς πόσα μαλλιά χάνεις κάθε φορά που λούζεσαι. Δεν φταίνε όμως πάντα τα μαλλιά σου, μπορεί να βουλώνει για πολλούς λόγους και σίγουρα είναι πάρα πολύ ενοχλητικό.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος να ξεβουλώσεις τη μπανιέρα σου με φυσικό τρόπο και με υλικά που έχεις μέσα στην κουζίνα σου. Θα χρειαστείς ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή ξύδι και βρασμένο νερό.

Προτού ξεκινήσεις, βεβαιώσου πως η αποχέτευσή σου έχει στραγγίσει πλήρως από τα περιττά νερά. Ρίξε λίγο από το βρασμένο νερό (θα βοηθήσει να διώξει τις περιττές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί) και άφησε το και πάλι να στραγγίσει τελείως. Στη συνέχεια ρίξε μέσα στο σιφόνι της μπανιέρας τη μαγειρική σόδα. Προσπάθησε να τη ρίξεις όλη μέσα στη μπανιέρα και στον αγωγό της αποχέτευσης.

Έπειτα με σχετικά αργό ρυθμό ρίξε μέσα τον χυμό λεμονιού (ή το ξύδι). Ο χυμός θα προκαλέσει μια αντίδραση με τη σόδα, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αφρίσει και να φουσκώσει. Κάλυψε το σιφόνι με μια πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς, γιατί δεν θέλουμε να ανέβει προς τα πάνω, αλλά να βρει δίοδο στο εσωτερικό και να φύγει προς τα κάτω, ξεβουλώνοντας το έτσι. Πρέπει να αφήσεις το ρούχο επάνω στο σιφόνι περίπου 30 λεπτά, έτσι ώστε η δράση αφρισμού να διασπάσει το φράγμα.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά βγάλε το ρούχο από πάνω και σιγά σιγά ρίξε αρκετό ζεστό νερό για να ξεπλύνεις το σιφόνι εσωτερικά. Έπειτα η μπανιέρα σου θα είναι σαν καινούργια και με κανένα απολύτως πρόβλημα.