Φτιάξε το δικό σου φυσικό αποσμητικό

Φτιάξε το δικό σου φυσικό αποσμητικό

Με φυσικά υλικά για να μην φοβάσαι τίποτα

Το φυσικό αποσμητικό έχει αιθέρια έλαια και μαγειρική σόδα και με μερικές παραλλαγές είναι κατάλληλο και για γυναίκες και για άντρες.

Συνταγή:

1/4 της κούπας γάλα Μαγνησίας (θα την βρεις στο φαρμακείο)

1/8 της κούπας σκόνη από Καολίνη (θα την βρεις στο φαρμακείο. Να προμηθευτείς Καολίνη σε σκόνη, είναι ένα άργιλο πυριτικό ορυκτό και χρησιμεύει και σε μάσκες ομορφιάς)

1/4 της κούπας σόδα

1/8 gel από Αλόη

1/4 ανθόνερο από φασκόμηλο

1/8 ροδόνερο

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Για τους άντρες ωραία αιθέρια είναι δενδρολίβανο, κυπαρίσσι, λεβάντα όπως και να κάνετε μία μίξη. Για γυναίκες το γιασεμί ή λεβάντα, τριαντάφυλλο, χαμομήλι. Η λεβάντα πάει και στα δύο καθώς έχει αντισηπτική και αντι βακτηριακή δράση. Το χαμομήλι και η λεβάντα είναι πολύ διακριτικά στην οσμή, αλλά και ιδανικά για την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, οπότε ίσως η καλύτερη λύση και για τους δύο. Πρόσθεσε 10 σταγόνες χαμομήλι και 5 λεβάντα.

Παρασκευή: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Βάζουμε πρώτα τις σκόνες και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε καλά με ένα μία σπάτουλα. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα γυναικείο και ένα ανδρικό τοποθετούμε τη μισή μας ποσότητα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε ξεχωριστά τα αιθέρια έλαια μας αναλόγως. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν όλα τα συστατικά και τέλος τοποθετούμε στα ειδικά φιαλίδια Roll on για αποσμητικό

Ευχαριστούμε την Λίνα Κοσμοπούλου, Γεωπόνος-φυτοθεραπευτής Msc Φαρμακευτική, https://linascosmos.blog/