Μυρίζουν τα παπούτσια σου; 6 tips για να γλιτώσεις τις δυσάρεστες οσμές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μυρίζουν τα παπούτσια σου; 6 tips για να γλιτώσεις τις δυσάρεστες οσμές

Που δεν είχες καν φανταστεί

Τα παπούτσια είναι το αξεσουάρ αυτό στο look σου, που το φοράς αρκετές ώρες της ημέρας και πολλές συνεχόμενες μέρες μαζί, εάν είναι βολικό. Και αυτό δεν έχει κάτι κακό αν μας ρωτάς. Το μόνο κακό είναι πως είτε κάνει ζέστη, είτε όχι, τα παπούτσια μυρίζουν, και δυστυχώς αυτό δεν μπορείς να το αποτρέψεις.

Μπορείς όμως να ακολουθήσεις κάποια tips είτε για να προλάβεις την κακοσμία, είτε για να τα κάνεις να μοιάζουν πιο όμορφα αν δεν είναι καινούργια. Παρακάτω σου έχουμε 6 tricks που μπορείς να ακολουθήσεις (φυσικά επιλέγεις το πιο εύκολο για εσένα) για να διώξεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα παπούτσια σου.

Μαγειρική σόδα

Δεν χρειάζεται να σου πούμε πολλά γι’ αυτό. Η μαγειρική σόδα όπου και να τη χρησιμοποιήσεις κάνει θαύματα και είναι από μόνη της ένα φυσικό αποσμητικό. Άπλωσε λίγη σόδα μέσα στα παπούτσια σου και άφησε τη όλο το βράδυ. Το πρωί απλά τίναξε τα για να φύγει η περιττή σκόνη και φόρεσε τα κανονικά.

Βαμβάκι

Τα μικρά βαμβακάκια που χρησιμοποιείς για να ξεβαφτείς μπορούν να διώξουν και την άσχημη οσμή από τα παπούτσια σου. Πώς; Πάρε μερικά από αυτά ρίξε επάνω τους το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και βάλε τα μέσα στα παπούτσια σου. Έπειτα τοποθέτησε τα μέσα στη ντουλάπα σου μαζί με αυτά, μέχρι να τα φορέσεις ξανά.

Βγάλε τα στον ήλιο

Εντάξει αυτός είναι ο πιο γνωστός τρόπος. Βγάλε τα παπούτσια σου στο μπαλκόνι σε σημείο που να τα βλέπει ήλιος. Ο ήλιος στεγνώνει τα παπούτσια και εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτυχθούν.

Βάλε τα στο ψυγείο σου

Εάν δεις πως δεν δουλεύει κανείς από τους παραπάνω τρόπους, τότε μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο σου. Βάλε τα παπούτσια σου μέσα σε σακούλες που σφραγίζονται και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη για όλο το βράδυ. Η χαμηλή θερμοκρασία θα σκοτώσει τα βακτήρια.

Φλούδες λεμονιού

Απλό και εύκολο. Ξεφλούδισε ένα λεμόνι και τοποθέτησε τις φλούδες μέσα στα παπούτσια σου. Ένα φυσικό αποσμητικό και ανέξοδο.

Χρησιμοποίησε άμμο γάτας

Ναι αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενο, όμως η άμμος της γάτας περιέχει πολλά αποσμητικά και απορροφά όλα τα υγρά. Άπλωσε λίγη στον πάτο των παπουτσιών σου και άφησε τη όλο το βράδυ. Το πρωί άδειασέ τη και σκούπισε τα παπούτσια σου με ένα νωπό πανί για να τα καθαρίσεις τελείως.