Το μυστικό για να μη μαυρίζουν οι πατάτες και τα μήλα

Νατάσσα Σχοινά
Το μυστικό για να μη μαυρίζουν οι πατάτες και τα μήλα

Μία πολύ απλή λύση για ένα σύνηθες πρόβλημα

Οι πατάτες και τα μήλα είναι τρόφιμα που βρίσκονται στην κουζίνα σχεδόν κάθε σπιτιού στην Ελλάδα. Από τη μία, το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και οικονομικά φρούτα που μπορείς να επιλέξεις και, από την άλλη, οι πατάτες αποτελούν βασικό συστατικό πολλών πιάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σαν κυρίως γεύμα όσο και σαν συνοδευτικό.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα που υπάρχει πολλές φορές και στα δύο είναι ότι, όταν τα κόβεις, αρχίζουν να μαυρίζουν από την οξείδωση των ενζύμων όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Μην ανησυχείς, όμως. Υπάρχει ένα μυστικό που θα σε βοηθήσει να δώσεις μεγαλύτερη διάρκεια στη προ μαύρισμα ζωή τους.

Όσον αφορά στις πατάτες, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι, αφού τις κόψεις, να τις τοποθετήσεις σε κρύο νερό και, αν θες τις κόψεις από το προηγούμενο βράδυ, να βάλεις στο νερό μερικά παγάκια, για να διατηρηθεί κρύο μέχρι το πρωί.

Σχετικά με το μήλο, αν θες, για παράδειγμα, να είναι κομμένο για να το πάρεις μαζί στη δουλειά ή για το σχολείο των παιδιών, κόψε το σε δύο κάθετες γραμμές και μετά σε δύο οριζόντιες, σα να σχηματίζεις μία τρίλιζα. Στη συνέχεια, πέρασε γύρω του ένα λάστιχο και τελείωσες, αφού το μήλο έτσι δε θα έρχεται σε επαφή με τον αέρα και άρα δε θα μαυρίζει τόσο γρήγορα.