5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο ρούχων σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο ρούχων σου

Και ίσως να μην είχες φανταστεί καν

Αν νόμιζες πως στο πλυντήριο ρούχων είναι μόνο για να πλένεις τα ρούχα σου, τότε κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν αντικείμενα που μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο, για τα οποία πάμε στοίχημα πως δεν γνώριζες ότι μπορείς να το κάνεις.

Πάρε λοιπόν ένα χαρτί και στυλό και σημείωσε τι άλλο μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο την επόμενη φορά.

Σφουγγαρίστρα

Η σφουγγαρίστρα σου κανονικά πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση. Αν όμως δεν νιώθεις και πολύ άνετα να το κάνεις με τα χέρια σου, μπορείς να την πλύνεις στο πλυντήριο. Ρύθμισε το λοιπόν στην μικρότερη και πιο γρήγορη πλύση, βάλε τη σφουγγαρίστρα σε ένα διχτάκι (σαν αυτό που βάζεις τα εσώρουχα σου) και πλύνε τη. Θα δεις πως θα βγει σαν καινούργια

Το σφουγγάρι του μπάνιου σου

Μπορείς να πλύνεις τα σφουγγάρια στο μπάνιο σου, με τον ίδιο τρόπο όπως και τη σφουγγαρίστρα. Βέβαια θα μας πεις γιατί να τα πλύνεις και να μην πάρεις καινούργια, και θα σε ρωτήσουμε κι εμείς γιατί να το κάνεις αυτό αφού μπορείς να τα πλύνεις;

Λούτρινα αρκουδάκια

Εάν έχεις παιδιά, τότε έχεις και αρκετά λούτρινα αρκουδάκια. Και αν αναρωτιέσαι πώς πλένονται αυτά, τότε η απάντηση είναι μία. Στο πλυντήριο. Φυσικά και τα βάζεις σε αυτή την προστατευτική σακούλα γιατί σε καμία περίπτωση δεν θες να βγουν σκισμένα και με όλο τον αφρό έξω.

Γάντια φούρνου

Τα πιαστράκια και τα γάντια από σιλικόνη που έχεις για να πιάνεις τα ταψιά σου και τα υπόλοιπα σκεύη όταν μαγειρεύεις, μπορούν επίσης να πλυθούν στο πλυντήριο σε μία σύντομη πλύση.

Μικρά χαλάκια και πατάκια

Τα πατάκια του μπάνιου σου και τα μικρά χαλάκια μπορούν επίσης να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων. Χρησιμοποίησε πάντα μικρό κύκλο πλύσης και ζεστό νερό. Το κρύο ή καυτό νερό τα κάνει να μαζεύουν.