Πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ από λάδι, αντηλιακό λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ από λάδι, αντηλιακό λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία

Οι λιπαροί λεκέδες βρήκαν λύση

Οι λεκέδες από λιπαρές ουσίες όπως το λάδι, το αντηλιακό λάδι ή κάθε είδους έλαιο μπορούν να χαλάσουν τα ρούχα σου και με δυσκολία βγαίνουν μετά την πλύση αν δεν τα έχεις προηγουμένως περιποιηθεί.

Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να καθαρίσεις το ρούχο που έχει τον λιπαρό λεκέ με μια πετσέτα ή ένα υγρό πανί αλλά αυτό φυσικά από μόνο του δεν αρκεί.



Έπειτα περιποιήσου το λεκέ με ένα από τα εξής: πούδρα ταλκ, άμυλο αραβοσίτου, αλάτι σε ένα μαντηλάκι ή πετσέτα και με αυτό ταμπόναρε το λερωμένο ύφασμα. Εφαρμόζεις για τουλάχιστον δέκα λεπτά και στη συνέχεια πλένεις κανονικά. Για να ενισχύσεις το καθάρισμα, τρίβεις με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Μια άλλη τεχνική, θέλει το απορρυπαντικό πιάτων (προτίμησε ένα διαφανές) εφαρμοσμένο στο λεκέ όλο το βράδυ. Ένα τρίτο εργαλείο είναι το καθαρό οινόπνευμα. Λίγες σταγόνες για ένα τέταρτο της ώρα αρκούν κι έπειτα νερό και σαπούνι ξανά.

Τέλος, δοκίμασε μερικές σταγόνες από λεμόνι για μερικά λεπτά και φυσικά ξέπλυνε με νερό και σαπούνι. Το άμυλο καλαμποκιού, ειδικά αν το ανακατέψεις με λίγο ξίδι, είναι επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικό λόγω της ικανότητάς του να απορροφάται. Η μαγειρική σόδα έχει παρόμοιες ιδιότητες. Για καλύτερα αποτελέσματα εφάρμοσέ τη βρεγμένη πάνω στο λεκέ και τρίψε με μια οδοντόβουρτσα.