Σου έπεσε το αυγό στο πάτωμα κι έσπασε; Δες πώς θα το καθαρίσεις με 3 εύκολους τρόπους

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Σου έπεσε το αυγό στο πάτωμα κι έσπασε; Δες πώς θα το καθαρίσεις με 3 εύκολους τρόπους

Που ίσως να μην είχες σκεφτεί πιο πριν

Και ξαφνικά είμαστε εδώ και μετράμε πόσες φορές μας έχει πέσει το αυγό από τα χέρια τη στιγμή που το βγάζουμε από το ψυγείο έτοιμες να το βάλουμε να βράσει. Και όπως καταλαβαίνεις δεν μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ούτε οι φορές που μας έχει πέσει, ούτε οι φορές που έχουμε ιδρώσει για να το μαζέψουμε από κάτω και να καθαρίσουμε το χάλι.

Αν σου έχει συμβεί το ίδιο και ξέρεις πως κάποια στιγμή θα σου ξανασυμβεί, υπάρχουν τρεις τρόποι για να το καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα και χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα.

#1. Μάζεψε το με μια σπάτουλα κι ένα σφουγγάρι
Ένα σφουγγάρι και μια σπάτουλα μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση για να μαζέψεις το χάος στο πάτωμα της κουζίνας. Απλώς χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα σου σαν να είναι φαράσι και με το σφουγγάρι σπρώξε το αυγό προς τα πάνω για να το μαζέψεις, Φυσικά καθάρισε με κάποιο καθαριστικό τα τυχόν υπολείμματα από το πάτωμα.

katherine chase BzF1XBy5xOc unsplash

#2. Χρησιμοποίησε σόδα ή αλάτι
Μόλις μαζέψεις το αυγό από το πάτωμα ρίξε λίγο αλάτι. Θα καθαρίσει καλύτερα τα υπολείμματα και δεν θα γλιστράς σε αυτό, ούτε θα κολλάει τόσο. Αν από την άλλη το αυγό έπεσε πάνω στο χαλάκι σου ρίξε λίγη μαγειρική σόδα και βρέξε το σημείο με ένα σφουγγάρι ή κάποια πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς.

#3. Μάζεψέ το με ένα πανάκι με μικροΐνες
Τα ωμά αυγά μπορούν να δημιουργήσουν βακτήρια αν δεν καθαρίσεις σωστά το χάος. Μην ανησυχείς, όμως, δεν χρειάζεται να τελειώσεις όλα τα καθαριστικά σου ή τη χλωρίνη για να το μαζέψεις και να καθαρίσεις. Ένα σταθερό σκούπισμα με ένα πανάκι μικροϊνών το οποίο έχεις βρέξει με ζεστό νερό θα κάνει τη δουλειά που θες.