Πώς να πλύνεις το χαλάκι του μπάνιου σου πιο γρήγορα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να πλύνεις το χαλάκι του μπάνιου σου πιο γρήγορα

Εάν δες θες να το βάλεις στο πλυντήριο

Το μπάνιο είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού σου που καθαρίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Υπάρχει όμως πάντα κάτι που αφήνεις έξω από αυτή την καθαριότητα, είτε γιατί δεν προλαβαίνεις, είτε γιατί έχεις κουραστεί και βαριέσαι να το κάνεις και αυτό. Όμως όσο περίεργο και αν σου φαίνεται το χαλάκι του μπάνιου σου είναι το πιο βρώμικο πράγμα μέσα στο μπάνιο.

Είναι μαγνήτης τριχών και σκόνης, και ανάλογα το πόσο συχνά αερίζεται το μπάνιο σου, μπορεί να πιάνει ακόμη και μούχλα. Για να μην αναφερθούμε σε όλα αυτά που μπορεί να κουβαλούν τα παπούτσια σου και κολλάνε στο χαλάκι στα τελευταία check στον καθρέφτη πριν φύγεις για δουλειά.

Κανονικά πρέπει να το καθαρίζεις κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο αν θέλεις να το κάνεις και νωρίτερα, αλλά δεν θες να το βάλεις πλυντήριο υπάρχει λύση. Μπορείς να το πλύνεις στο χέρι.

Αρχικά τίναξε το έξω προκειμένου να απομακρύνεις τρίχες και σκόνη. Στη συνέχεια φόρεσε ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια, ξέρεις αυτά που χρησιμοποιούμε για τις δουλειές, και γέμισε τη μπανιέρα σου με ζεστό νερό και μερικές κουταλιές απορρυπαντικό. Με ένα σφουγγάρι ή μία βούρτσα τρίψε το για να καθαρίσει. Έπειτα άδειασε τη μπανιέρα σου, ξέπλυνε το και άπλωσέ το έξω για να στεγνώσει.

Μπορείς επίσης να κάνεις κι ένα πιο στεγνό καθάρισμα αν θες το χρησιμοποιήσεις πιο γρήγορα. Ιδανικά όμως καλό θα ήταν να το πλύνεις διεξοδικά για περισσότερη ασφάλεια και προστασία προς τα μικρόβια.