Έπεσε μέλι στο χαλί σου; Δες πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ

1 SHARE

Εύκολα και γρήγορα

Ξέρουμε πως τα Σαββατοκύριακα σου αρέσει να παίρνεις το πρωϊνό σου στο σαλόνι βλέποντας τηλεόραση, και γιατί όχι χαζεύοντας παιδικά όπως όταν ήσουν μικρή. Κι εκεί που τρως τη φρυγανιά σου με το μέλι, να σου αυτό κυλάει και πριν προλάβεις να αντιδράσεις, έχει βρεθεί στο χαλί. Κυριαρχεί απόλυτος πανικός για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι έχει συμβεί, στη συνέχεια συνέρχεσαι και αποφασίζεις να κάνεις δραστικές κινήσεις προκειμένου να το καθαρίσεις.

Αφού έχεις αφήσει το άγχος στην άκρη –δεν σου χρησιμεύει και κάπου άλλωστε- σκέφτεσαι πιθανές λύσεις. Όμως η λύση είναι μία και τα βήματα για να καθαρίσεις τον λεκέ από το χαλί είναι τα ακόλουθα.

Με ένα μαχαίρι μάζεψε την περίσσια ποσότητα μελιού από τον λεκέ στο χαλί. Σε ένα μπολ ρίξε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Με ένα λευκό καθαρό ρούχο, σκούπισε τον λεκέ με το μείγμα που έφτιαξες. Μούσκεψέ το μέχρι να απορροφηθεί ο λεκές. Κάνε τα δύο παραπάνω βήματα όσες φορές χρειαστεί μέχρι να φύγει ο λεκές.

Εάν παραμείνει σε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία. Καθάρισε τον λεκέ με το διάλυμα της αμμωνίας μέχρι να δεις τον λεκέ να απομακρύνεται. Έπειτα με κρύο νερό καθάρισε την περιοχή του λεκέ και στέγνωσε το με αέρα. Στην προκειμένη το πιστολάκι σου θα βοηθήσει ιδιαίτερα.

1 SHARE
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ