Έπεσε γιαούρτι στο χαλί σου; Το μυστικό υλικό να το καθαρίσεις βρίσκεται στο μπάνιο σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έπεσε γιαούρτι στο χαλί σου; Το μυστικό υλικό να το καθαρίσεις βρίσκεται στο μπάνιο σου

Και ούτε που φαντάζεσαι ποιο είναι

Το γιαούρτι είναι ένα σνακ που μπορείς να φας σκέτο, με μέλι ή με δημητριακά. Υπάρχουν όμως και αυτά που περιέχουν φρούτα ή χρωστικές, που σημαίνει ότι ο λεκές που θα κάνει εάν πέσει θα είναι ακόμη πιο δύσκολος για να καθαριστεί. Και να μαντέψουμε δεν θέλεις να έχεις στον καναπέ ή το χαλί σου έναν λεκέ από γιαούρτι που δεν μπορείς με τίποτα να καθαρίσεις.

Δεν θέλουμε να αγχώνεσαι όμως, γιατί υπάρχει λύση για να καθαριστεί αυτός ο επίμονος θα λέγαμε λεκές, και μάλιστα με ένα υλικό που έχεις στο μπάνιο σου, και ούτε φανταζόσουν που αλλού μπορεί να σου χρησιμεύσει.

Οι λεκέδες από γιαούρτι είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν όταν είναι φρέσκοι, μπορούν να γίνουν όμως πολύ πιο δύσκολοι, εάν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα τον καθαρίσεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις. Πώς όμως θα τον αφαιρέσεις;

Τι θα χρειαστείς;

Ένα κουτάλι ή ένα αμβλύ μαχαίρι
Μία σόδα ή κρύο νερό
Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
Αφρό ξυρίσματος (όχι σε μορφή gel)
Μια παλιά οδοντόβουρτσα
Ένα βρεγμένο wettex
Ένα νωπό πανάκι
Το πιστολάκι σου

Με το κουτάλι ή το μαχαίρι αφαίρεσε την ποσότητα που εξέχει, προσπαθώντας πάντα να μην απλώσεις τον λεκέ στο χαλί. Μούσκεψε τον λεκέ με τη σόδα ή το κρύο νερό, μέχρι να τον αφαιρέσεις. Εάν δεν φύγει με αυτόν τον τρόπο ανακάτεψε μισό κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό. Καθάρισε με το διάλυμα που έφτιαξες τον λεκέ μέχρι να τον δεις να φεύγει.

Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις αφρό ξυρίσματος. Βάλε αφρό στην περιοχή του λεκέ και χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τον λεκέ. Με το βρεγμένο wettex μάζεψε τον υπόλοιπο αφρό και με το νωπό καθάρισε την περιοχή.

Στέγνωσε την περιοχή με το πιστολάκι σου. Εύκολο δεν ήταν;