Είσαι μανιακή με την καθαριότητα; Δες 3 tips για ακόμη πιο καθαρό σπίτι

Είσαι μανιακή με την καθαριότητα; Δες 3 tips για ακόμη πιο καθαρό σπίτι

Clean freak mode on

Τώρα που βρίσκεται σε έξαρση η πανδημία του κορονοϊού όλοι βλέπουμε με άλλο μάτι την καθαριότητα στο σπίτι μας. Ναι και πριν συμβεί αυτό καθαρίζαμε, όμως τώρα όλο αυτό το αίσθημα της καθαριότητας έχει γίνει ένα κλικ πιο έντονο. Οκ, μπορεί και δύο κλικ παραπάνω, κάτι που είναι όμως απολύτως φυσιολογικό.

Μπορεί πριν να μην ήσουν τόσο clean freak όμως τώρα έχεις γίνει και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οκ φυσικά δεν λέμε να σε πιάνει παράνοια με την καθαριότητα και να μην αφήνεις το ξεσκονόπανο και την χλωρίνη από τα χέρια σου, αλλά σε ένα λογικό πλαίσιο. Ας πούμε μπορεί πριν γίνει όλο αυτό να μην καθάριζες ποτέ τα πόμολα στις πόρτες του σπιτιού σου ή να μην έβγαζες ποτέ τα παπούτσια σου μπαίνοντας στο σπίτι.

Τώρα που συμβαίνει όλο αυτό έχεις αλλάξει πολύ, όμως σου έχουμε ακόμη τρία tips που μπορείς να ακολουθήσεις και αφορούν την καθαριότητα στο σπίτι σου. Πράγματα που ίσως να θεωρούσες ασήμαντα να κάνεις ή τα ξεχνούσες.

#1. Κλείσε το καπάκι της τουαλέτας προτού πατήσεις το καζανάκι

Αν περίμενες κάποια επιστημονική απόδειξη για να σου πει πως πρέπει να κλείνεις το καπάκι της τουαλέτας, ορίστε. Μελέτες έχουν σημάνει πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου για τα αερολύματα που παράγονται όταν ξεπλένεται η τουαλέτα. Όταν λοιπόν πατάς το καζανάκι και έχεις ανοιχτό το καπάκι τα αερολύματα αυτά απελευθερώνονται στον αέρα και προσγειώνονται σε κοντινές επιφάνειες που μπορεί να αγγίξεις μετά. Γι’ αυτό πάντα να κλείνεις το καπάκι της τουαλέτας προτού τραβήξεις καζανάκι.

Να θυμάσαι επίσης, για τον ίδιο λόγο, να αποθηκεύεις την οδοντόβουρτσά σου όσο πιο μακριά γίνεται από την τουαλέτα.

#2. Σταμάτα να παίρνεις μαζί σου στο μπάνιο το κινητό σου

Ναι ξέρουμε πως με το κινητό σου είστε αχώριστοι, σε όλους συμβαίνει αυτό. Δεν είναι ανάγκη όμως να το παίρνεις μαζί σου και στο μπάνιο. Αν διάβασες από πάνω για τα αερολύματα, δεν χρειάζεται να σου πούμε πόσα βακτήρια και μικρόβια μένουν στην οθόνη του κινητού σου, την οποία δεν καθαρίζεις σχεδόν ποτέ και ως επί των πλείστων ακουμπάς στο πρόσωπό σου μιλώντας. Ακόμη κι αν πλένεις τα χέρια σου βγαίνοντας από το μπάνιο, μη έχοντας απολυμάνει το κινητό σου, τα εκθέτεις και πάλι σε ένα σωρό μικρόβια.

#3. Άσε τα καθαριστικά σου να δράσουν

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που όλοι κάνουμε είναι να μην αφήνουμε τα καθαριστικά να δράσουν. Συνήθως ακολουθούμε την τακτική ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, με αποτέλεσμα εν τέλει να κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Κάθε καθαριστικό θέλει έναν συγκεκριμένο χρόνο για να δράσει και να καθαρίσει σωστά τις επιφάνειες, τα πόμολα κ.ο.κ. Οπότε μην σκουπίζεις αμέσως μόλις έχεις ψεκάσει με το καθαριστικό σου.