4 πράγματα που πρέπει να απολυμαίνεις για να μην αρρωστήσεις

4 πράγματα που πρέπει να απολυμαίνεις για να μην αρρωστήσεις

Ειδικά το διάστημα αυτό

Η πανδημία του κορονοϊού μας έπιασε αρκετά απροετοίμαστους είναι αλήθεια και με τίποτα δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τη νέα μας καθημερινότητα. Η νέα αυτή καθημερινότητα θέλει να κρατάς τις αποστάσεις σου από τον υπόλοιπο κόσμο και να γίνει λίγο πιο έντονη ακόμη η προσωπική σου υγιεινή.

Βέβαια το να πλένεις σχολαστικά τα χέρια σου και μετά να πιάνεις και πάλι το κινητό σου δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Θα είναι σα να μη τα έπλυνες ποτέ. Οπότε μήπως να απολύμαινες λίγο πιο συχνά το κινητό σου; Σου έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν άλλωστε, έπειτα από έρευνες πως είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιείς, ειδικά όταν το παίρνεις μαζί σου στο μπάνιο.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ένα από αυτά τα 4 αντικείμενα είναι το κινητό, και λογικό. Ποια είναι όμως τα άλλα τρία που συνήθως αγνοείς;

#1. Το πληκτρολόγιο σου

Είναι γεμάτο με γωνίες και σχισμές, και πιθανότατα να το χρησιμοποιείς για αρκετές ώρες την ημέρα. Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου είναι ένας συλλέκτης μικροβίων και όλες αυτές οι σχισμές που έχει το καθιστούν δύσκολο να διατηρηθεί καθαρό. Για να το καθαρίσετε γρήγορα, πρέπει να το αποσυνδέσεις πλήρως. Γύρισε το ανάποδα και χρησιμοποίησε πεπιεσμένο αέρα για να αφαιρέσεις τυχόν ψίχουλα και σκόνη. Με ένα απολυμαντικό κι ένα πανάκι στη συνέχεια μπορείς να καθαρίσεις την επιφάνεια, προσέχοντας πάντα μην πέσει υγρό μέσα σε αυτό.

#2. Πόμολα και διακόπτες

Τα μικρόβια διαρκούν στις επιφάνειες περισσότερο από ό, τι νομίζεις. Για να απολυμάνεις τα πόμολα και τους διακόπτες που βρίσκονται στο σπίτι σου πάρε ένα αντιμοκριαβιακό ή αντιβακτηριακό καθαριστικό και με ένα πανάκι καθάρισε τα σχολαστικά. Εννοείται προσέχεις να μην μπει υγρό στο εσωτερικό του διακόπτη.

#3. Τον πάγκο της κουζίνας

Το μέρος όπου ετοιμάζεις το φαγητό σου καθημερινά ίσως να μην είναι όσο καθαρό φαντάζεσαι. Ειδικά όταν βάζεις γυρνώντας απέξω τις σακούλες με τα ψώνια. Επειδή ακριβώς εκεί ετοιμάζεις το φαγητό σου και ακουμπάς πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα κλπ. Ένας λόγος να τον καθαρίζεις καλά. Λίγη χλωρίνη κι ένα πανάκι θα κάνουν τη δουλειά τους.DPG Network