Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να κρατήσεις τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι

Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να κρατήσεις τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι

Καμία φωτογραφία – κόλαφος. Μόνο λύσεις και ψυχραιμία.

Ανυπομονούσαμε να έρθει το καλοκαίρι. Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τον ήλιο, το φως της μέρας και τη γενικότερη ανεμελιά που φέρνει μαζί του. Αυτό που θα μπορέσεις να ανοίξεις όμορφα κι ωραία τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες γιατί η θερμοκρασία σου το επιτρέπει και το βράδυ να μπει το πιο δροσερό αεράκι που ευχόσουν να έρθει μέσα στη μέρα.

Μαζί με όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα, βέβαια, μπαίνει και κάτι που δεν ανήκει διόλου σε αυτήν την κατηγορία. Ένας -ελπίζουμε να μην είναι άλλο το νούμερο- εντελώς ακάλεστος επισκέπτης, που αρχίζει να τρέχει μέσα στα δωμάτια του σπιτιού σου, ενίοτε και να πετάει. Το όνομά του: κατσαρίδα.

Ενώ, λοιπόν, προσπαθούμε να μην κάνουμε εικόνα αυτά τα τελευταία που ειπώθηκαν, θα εστιάσουμε σε κάτι άλλο πολύ πιο χρήσιμο και καθησυχαστικό. Θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις κάνουμε να μη θέλουν και πολύ να επιλέξουν τα δικά μας σπίτια.

Σχετικά με το φαγητό:

  • Κράτα τον νιπτήρα της κουζίνας καθαρό. Άπλυτα πιάτα με υπολείμματα φαγητού είναι από τα πράγματα που δελεάζουν τις κατσαρίδες για μία ξαφνική επίσκεψη.
  • Μην κρατάς τη σακούλα με τα σκουπίδια μέσα στο σπίτι. Με το που γεμίζει βγάζε την έξω.
  • Μάζευε τα ψίχουλα που πέφτουν στο τραπέζι και στο πάτωμα.
  • Μην αφήνεις το μπολάκι με το φαγητό του κατοικίδιου στο πάτωμα. Με το που τελειώνει, πλύνε το και αποθήκευσέ το.
  • Ασφάλιζε κουτιά, μπολ και κονσέρβες με τρόφιμα για να μην έλκονται από τη μυρωδιά τους.

Σχετικά με την είσοδό τους στο σπίτι:

  • Οι κατσαρίδες μπορούν να μπουν με διάφορους τρόπους στο σπίτι. Πέρα από το προφανές, δηλαδή τις πόρτες και τα παράθυρα, οι τρύπες και οι ρωγμές αποτελούν συνήθεις οδούς τους. Αν παρατηρήσεις κάποια στον τοίχο, η καλύτερη επιλογή είναι να την κλείσεις. Μπορείς να το κάνεις και μόνη σου αγοράζοντας μικρή ποσότητα υλικών από το αντίστοιχο κατάστημα.



  • Μείωσε την υγρασία στο ελάχιστο. Μην αφήνεις σημεία με συγκεντρωμένο νερό. Αν οι κατσαρίδες αισθανθούν την ύπαρξη αφθονίας νερού και υγρασίας, θα έχουν έναν παραπάνω λόγο για να έρθουν στο σπίτι σου.

Σχετικά με την εξόντωση:

Αν δεν έχεις καταφέρει να κρατήσεις τις κατσαρίδες μακριά και βλέπεις ότι έχεις πρόβλημα, τότε μάλλον θα χρειαστείς έναν εξολοθρευτή για να αναλάβει επαγγελματικά το θέμα. Στην περίπτωση που θες να το αναλάβεις μόνη σου, πέρα από τα ειδικά spray που υπάρχουν στην αγορά, μπορείς να φτιάξεις ένα δικό σου μείγμα. Το πιο συνηθισμένο για το συγκεκριμένο είδος εντόμων είναι το βορικό οξύ, μία ουσία θανατηφόρα για τις κατσαρίδες. Μπορείς να το συνδυάσεις με γάλα και ζάχαρη για δόλωμα.