Θαμπά μαχαιροπίρουνα και ποτήρια; Το trick για να δείχνουν σαν καινούργια

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θαμπά μαχαιροπίρουνα και ποτήρια; Το trick για να δείχνουν σαν καινούργια

Θα το βρεις στην κουζίνα σου

Πόσες φορές δεν έχεις πλύνει ξανά και ξανά μαχαιροπίρουνα και ποτήρια μετά από κάποιο τραπέζι στους φίλους σου γιατί εξακολουθούν να δείχνουν θαμπά; Πάντα η ίδια ιστορία, χρησιμοποιείς όσο απορρυπαντικό πιάτων χρειάζεται, τρίβεις καλά και σχολαστικά και περιμένεις πως τη στιγμή που θα τα ξεπλύνεις θα είναι σαν καινούργια. Fail! Για ακόμη μια φορά τα ποτήρια σου είναι θαμπά και τα μαχαιροπίρουνα μέσα στα στίγματα. Οκ, μπορεί εσύ με το πλύσιμο να τα πηγαίνεις καλά, όμως το πρόβλημα μάλλον βρίσκεται στο νερό που σου δημιουργεί μετά τους λεκέδες από άλατα.

Επειδή όμως δεν είμαστε τώρα για να πετάς ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, και επειδή όσες φορές και να τα πλύνεις το αποτέλεσμα θα ‘ναι το ίδιο ιδού τι μπορείς να κάνεις. Το trick για να φαίνονται σαν καινούργια υπάρχει και βρίσκεται μέσα στην κουζίνα σου. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις. Πλύνε ποτήρια και μαχαιροπίρουνα κανονικά ως συνήθως και στη συνέχεια με ένα γκρέιπφρουτ και λίγο χοντρό αλάτι τρίψε τα σκεύη.

Ναι, μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως αυτό το εσπεριδοειδές μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα εκτός από το να θωρακίζει την υγεία σου και να φροντίζει να γραμμώσεις το σώμα σου. Πώς θα το κάνεις; Απλό, με δύο βηματάκια μόνο ποτήρια και μαχαιροπίρουνα θα είναι σαν καινούργια. Πάρε ένα γκρέιπφρουτ, κόψε το στη μέση και ρίξε επάνω σε ένα από τα δύο κομμάτια αλάτι χοντρό (κάπου θα έχεις στο ντουλάπι σου, κι αν όχι ζήτα από τη μαμά σου).

Στη συνέχεια τρίψε με το κομμάτι αυτό τα σκεύη, ξέπλυνε τα με νερό και δες τα να λάμπουν σαν καινούργια.

Δες τον τρόπο στο βίντεο που ακολουθεί (στο 0:50).