Πώς θα φτιάξεις σαντιγί χωρίς μίξερ μέσα σε ένα βαζάκι (video)

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα φτιάξεις σαντιγί χωρίς μίξερ μέσα σε ένα βαζάκι (video)

Είναι η εποχή που φτιάχνουμε λαχταριστές μηλόπιτες και ζεστό καφέ! Και τι καλύτερο από το να συνοδεύεις τα αγαπημένα σου γλυκά με απίθανη, δροσιστική σαντιγί.

Αν είσαι φοιτήτρια ή αν απλά δεν διαθέτεις μίξερ ή αν απλά βαριέσαι να βγάλεις το μίξερ και να πλύνεις τα σύνεργα του, πάρε ένα βαζάκι και ξεκινάμε.
Αυτό ο τρόπος είναι ο πιο εύκολος για να φτιάξεις σαντιγί σε τρία λεπτά χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σου.

Θα χρειαστείς κρέμα ζαχαροπλαστικής (μισή κούπα) πλήρων λιπαρών, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και μισή κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Θυμήσου πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι παγωμένα για να πετύχει η συνταγή χωρίς μίξερ. Οπότε μην βγάλεις την κρέμα από το ψυγείο μέχρι την στιγμή που θα την χρησιμοποιήσεις.

Αν μπορεί και το βαζάκι να είναι κρύο, τόσο το καλύτερο. Αν πάλι δεν σου αρέσει η βανίλια, προτίμησε όποιο εκχύλισμα λαχταράς, αμυγδάλου, πορτοκαλιού, καφέ ή καρύδας. Στην αλκοολική της εκδοχή, η σαντιγί σου μπορεί να έχει ρούμι ή λικέρ κουμκουάτ.



Η τεχνική τώρα: Βάζεις τα παγωμένα υλικά στο παγωμένο βάζο και χτυπάς για τρία με πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σε πείσει για την έξυπνη λύση!